#100 In Rainbows

Nyt liikutaan jo aika pyhällä alueella
Julkaisuvuosi: 2007
Ensikosketus: 2007
Helmeilevimmät biisit: Jigsaw Falling Into Place, Reckoner, Nude
Löytyykö levyhyllystä: Kyllä

Levyn huumaavuus
10Näistä tärkeimmistä levyistä puhuminen on aina niin hankala aloittaa. Alkuun pitäisi keksiä jotain vallankumouksellisen hienoa, näppärää ja ennen kaikkea jotain niin mahtavaa sanottavaa, mitä suinkin kyseessä oleva levy ansaitsee. Voisin nostaa heti tähän alkuun kissan pöydälle ja sanoa, että Radioheadin In Rainbows muutti vuonna 2007 käsitykseni musiikista. Se on mielestäni 2000-luvun paras albumi, teos jolle on ihan oma spesiaali paikka sydämmessäni. 

Sanotaanko, että vuonna 2007 Radiohead ei ollut itselle edes kovin tuttu yhtye. Hittien osalta ehkä joo mutta muuten kyllä bändi ei ollut avautunut mulle tippaakaan. Nyt monia tuhansia kuuntelukertoja rikkaampana voin sanoa, että Radioheadin mainetta maailman parhaana bändinä ei voi kiistää millään mitalla.

In Rainbowsin tunnelma on hypnoottisen lämmin. Se on muutamista edellisistä julkaisuista (Kid A, Amnesiac, Hail to the Thief) poiketen hieman popimpi ja biisit ovat rakenteeltaan melko helppoja. Homma toimii ihan helvetin hyvin: häkellyttävä Reckoner, railakkaasti svengaava Jigsaw Falling Into A Place ja haikean rakastettava Nude kuuluvat kaikki Radioheadin koko tuotannon kärkikastiin. Itse asiassa joka ikisestä levyn biisistä kaikuu Thom Yorken kipparoiman bändin rakkaus musiikkiin ja halu tehdä jotain uutta. Levyn akustinen ilme pukee loistavasti bändiä ja Thom Yorken impulsiivinen tapa laulaa herättää joka ikisen kuuntelijan karvat pystöön. Se on myös äänimaailmaltaan hyvin monipuolinen levy. Sitä voisi jopa sanoa kaikkien edellisten Radiohead-levyjen sekoitukseksi. Mukana on kaikkea pianoballaadista elektrobiiseihin. Vaikka kokoonpano onkin tällainen, ei se levykokonaisuutta yhtään huononna. Levyä kuunnellessa käy läpi huikean vuoristoradan, johon haluaa päästä aina vain uusiksi mukaan!

Jos autiolle saarelle saisi ottaa mukaan vain yhden levyn, In Rainbows olisi siihen maailman paras vaihtoehto.

Sadas levyjuttu on nyt purkitettu!

Olemme saaneet nyt sadannen levyjutun ulos blogissamme. Välillä on tehnyt tiukkaa pysyä aikatauluissa, koska olemme jokainen hyvin kiireisiä ihmisiä ja monet meistä kirjoittavat edelleen aktiivisesti omiin blogeihin. Vaikka aika onkin kortilla, kerran viikossa tekee mieli suuresti unohtaa kaikki muu ympäriltä ja keskittää energia kirjoittamiselle! Kaikille tähän mennessä aktiivisille lukijoille pitää heittää suuri kiitos! Jos sinulla on jotain risuja tai ruusuja Levy päivässä-blogia koskien, heitä kommenttia! 
Pistetäänpä loppuun vielä hieman statistiikkaa tästä alkutaipaleesta:Juho
Levyjen keskiarvo: 8.38

Parhaat levyt:

Huonoin levy:


Lauri
Levyjen keskiarvo: 7.29

Parhaat levyt:

Huonoin levy:
June
Levyjen keskiarvo: 8.3

Parhaat levyt:

Huonoin levy:


Jarmo

Levyjen keskiarvo: 8.27

Parhaat levyt:

Huonoin levy:


Janne
Levyjen keskiarvo: 8.07

Parhaat levyt:

Huonoin levy:

Posted in , , , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.