#27 TV-resistori

Julkaisuvuosi: 2011
Ensikosketus: 2011
Helmeilevimmät biisit: Funtsi; Ilta aikaa; Toivon että suukonkin saan; Voi ei, ei voi olla totta
Löytyykö levyhyllystä: Kyllä


 Levyn huumaavuus
8,3

Olen parissa aiemmassa kirjoituksessani ohimennen maininnut nuoruuden ja siitä parhaimmillaan seuraavan innokkuuden, vilpittömyyden ja riehakkuuden olevan olennainen osa näiden levyjen viehätystä. Väittäisinkin, että rock-musiikissa nuoruus on yksi tärkeimmistä voimavaroista. (Lienee paikallaan huomauttaa, että  tässä yhteydessä tarkoitan rock-musiikilla kaikkea Belle & Sebastianista Children of Bodomiin, en pelkästään uuvuttavan tylsää ketjulompakko-ja-tatuoinnit-kohkausta.) Kuitenkin on niin, että ihmiset vanhenevat, jotkut jopa aikuistuvat. Tämän vuoksi näiden ihmisten esittämä musiikkikin kaipaa hienosäätöä – ellei sitten satu soittamaan Kississä tai olemaan Rivers Cuomo.  Musiikillinen aikuistuminen on kuitenkin vaikeaa, koska aikuistuminen helposti tarkoittaa tylsyyttä, varman päälle pelaamista ja tunteen palon katoamista. Parhaimmat osaavat silti aikuistua taidolla. Yksi tällainen esimerkki on, hieman yllättäen, TV-resistori – kilkutteluindien ja naivistisen poppailun suomalainen pää-äänenkannattaja.

TV-resistorin kohdalla aikuistuminen tarkoittaa aikaisempia levyjä täyteläisempää, orgaanisempaa ja jopa iskelmällisempää soundia, Leevi & the Leavings tulee mieleen useammastakin biisistä. TV-resistori ei kuitenkaan ole menettänyt tippaakaan leikkisyydestään. Tämän osoittavat esimerkiksi Koputan puuta -biisin Drop It Like It’s Hotilta lainatut taustakilkuttelut ja biisien nimeäminen Pidän susta, tyhmä -tyyppisesti.

Paitsi musiikillisesti, Leevi & the Leavings tulee paikoitellen mieleen myös sanoituksissa. Esimerkiksi Koputan puuta ja Kaivoin kuopan -biiseissä käsitellään elämän epäonnistujia hieman Göstä Sundqvistin tyyliin. Ja Funtsi-biisin ”Ala-asteen todistuksessa luki luokan filosofi. Eihän sellaisia meriittejä saa, ellei välillä funtsi” -rivi puolestaan muistuttaa Pasilan ”Luokan paras hemoglobiini” -hahmosta.

TV-resistorin kolmas levy on hiukan epätasainen, ja pari biisiä on venytetty turhan pitkäksi. Parhaat hetket ovat kuitenkin hienoja. Mielestäni levyn kohokohta on Toivon, että suukonkin saan, joka liki täydellisenä pop-biisinä olisi parhaimmistoa vaikkapa Karkkiautomaatin Suudelmilla ja Saturday Looks Good to Me:n Every Night –levyjen kaltaisilla ikisuosikeillani.

Kuulemani mukaan TV-resistori jää, tai on jo jäänyt, pitkälle tauolle, mikä on suuri harmi, koska harvassa ovat ne bändit, jotka ovat onnistuneet kolmella peräkkäisellä levyllään näin hienosti.

Tv-resistori: Ilta aikaa by Fonal Records

Posted in , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

3 Responses to
#27 TV-resistori

  1. Nyt vasta tajusin, että mehän ollaan kai virtuaalitutut jo ennestään (en millään usko, että Oulussa olisi useampia tuollaisia pop-Jarmoja)! Kiinnostukseni TV-Respaan on vuosien aikana ollut laskussa, mutta olisi tämä silti ihan mielenkiintoista kuulla. Kas kun ei löydy Spotifysta.

    VastaaPoista
  2. Niinhän me ollaan. Tartuin Poplaarin The War on Drugs -suositukseen niin innokkaasti siksi, että vuosien varrella toisaalla Internetissä suosittelemasi bändit (The National, The Clientele ja mitäs näitä nyt onkaan) ovat osuneet nappiin lähes poikkeuksetta.

    VastaaPoista
  3. Jee! Tämä tieto saa minut seuramaan blogianne entistä suuremmalla innolla.

    VastaaPoista

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.