#26 A Weekend In the City

Julkaisuvuosi: 2007
Ensikosketus: 2007
Helmeilevimmät biisit: Kreuzberg, Uniform, Flux, Sunday, I Still Remember
Löytyykö levyhyllystä: KylläLevyn huumaavuus
9.5Ajattelin valita tämän päivän levyksi Bloc Partya. Vuonna 2007 julkaistua bändin kakkosalbumia A Weekend In the Citya monet pitävät niin sanottuna siltana bändin punkahtavasta rock-soundista kokeellisempaan elektromatskuun. Itselle se merkkaa henkilökohtaisesti paljon enemmän - levy, josta minun innostukseni Bloc Partyyn käynnistyi vasta toden teolla.


A Weekend In the Cityn ensikosketuksen sain jo sen julkaisuajankohtana. Aikoinaan muuan Xbox-pelin soundtrackilla soinut The Prayer onnistui saamaan pauloihinsa nykivällä rytmillään ja radioissa kiivaasti soinut tykitys Hunting for Witches onnistui lopulta mut sit tutustumaan koko levyyn. Noh, ekan läpikuuntelukokemuksen jälkeen levy ei kylläkään saanut mussa aikoinaan minkäänlaisia fiiliksiä. Jätin levyn hautumaan. Meni itse asiassa yli vuosi, ennen kuin palasin teokseen. Ja kappas vaan, levyhän alkoikin kolahtamaan. Kolahtaa edelleen ja tuntuu ettei sen taika tule ikinä häviämään.


Mikä tästä levystä tekee sitten niin "kolahtavan"? Sanoisinko, että ensimmäistä kertaa löysin albumin, jonka kansitaide ja nimi kohtaavat musiikin kanssa täysin. Levyä kuunnellessa tulee ihan mieleen viikonloppuloma kaupungissa - sykkivät valot, ihmiset, elämä. Tämän lisäksi, joka biisille on onnistunut vangitsemaan niin tajunnanräjäyttäviä kitarariffejä, edestakaisin poukkoilevia rumputykityksiä kuin myös lyriikoiltaan ihan parasta Bloc Partya tähän mennessä. Ja levy onnistuu tarjoamaan ikään kuin "kaikkea", niin tanssittavaa kuin hitaampaakin matskua. Hitaammasta matskusta ja mielestäni kaikkien aikoijen kovimmasta Bloc Party -kappaleesta antaa esimerkin levyn kahdeksas raita Kreuzberg - biisissä on jotain mikä saa mun mielen aina haikeaksi, vähän jopa ahdistuneeksi mutta silti niin onnelliseksi. Yksi kaikkien aikojen lempparibiiseistä.  Eikä Kreuzberg todellakaan ole levyn ainoa helmi. I Still Remember, Sunday ja Uniform kuuluvat myös omiin kaikkien aikojen Bloc Party-lemppareihin. Biisit, joiden mahtavuutta en ensimmäisillä kuuntelukerroilla todellakaan tajunnut. Kaiken kruunaa suorastaan älytön Flux, jota ei löytynyt vasta kuin levyn uusintapainoksesta.


Bloc Party kuuluu niihin harvoihin indie rock -bändeihin, jotka ovat onnistuneet saamaan puolelleen kriitikoiden lisäksi myös tosi suuren kannattajakunnan. Jostain syystä kuitenkin bändin Silent Alarm on vienyt kaiken huomion ja A Weekend in the City muistetaan vain "hyvähkönä kakkoslevynä" - asian laita ei todellakaan ole niin! Jätäppä Kele rauhaan ne omat tuotokset ja palaa bändisi kanssa tulevalla levyllä tän tuotoksen äänimaailmaan. Pliis?Posted in , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

3 Responses to
#26 A Weekend In the City

  1. Ja kyseessähän on myös mun lemppari kansitaide kaikista, ikinä!

    VastaaPoista
  2. Tää kansi kyllä kelpais isona tauluna seinälle. :)

    VastaaPoista
  3. Kansi on hieno, mut pakko todeta, etten oo ikinä tajunnut Bloc Partya. Kai oon jotenki tyhymä. :D

    VastaaPoista

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.