Vuoden 2013 parhaat - Jarmon valinnat

Juu terve vaan!

Vuosi 2013 oli minulle veteraanien ja comebackien aikaa. Ainakin The Pastels, My Bloody ValentinePrefab Sprout, Saturday Looks Good to Me sekä Mazzy Star palasivat enemmän tai vähemmän sykähdyttävästi ja Yo La Tengo, The National sekä Low todistivat, ettei pop ole pelkästään nuorten sällien laji.


Tulokkaista parhaat löytyivät indie pop -osastolta: Joanna Gruesomen ja varsinkin The Spook Schoolin debyyteistä on ollut syksyn ja alkutalven aikana paljon iloa!

Suomessa New Tigers jatkaa vakuttaavalla tasolla, Stache sai vihdoinkin mainion esikoisensa julkaistua ja Maakuntaradio sekä Särkyneet käyvät esimerkeistä punkimman osaston onnistujista. Särkyneiden Kaupungin kutsu olisi ehdottomasti sekä albumi- että biisisarjassa topkolmosesssa, ellei sekä biisiä että levyä olisi julkaistu aivan viime vuoden loppumetreillä.

Paljon on varmasti kaikkea jännää jäänyt kuulematta, kokematta ja näkemättä, mutta listataanpa nyt silti.

Vuoden parhaat levyt:

1. Yo La Tengo - Fade
Maailman paras bändi, vuoden ylivoimaisesti paras levy, elämäni ihanin keikka. Lokakuussa kirjoittelin muutaman sanan verran enemmänkin tästä mestariteoksesta. 2. The National - Trouble Will Find Me
Trouble Will Find Me -albumin saama nihkeähkö vastaanotto yllätti, sillä pidin sitä jo ensikuulemalta selkeästi High Violet -edeltäjää parempana. Kuten The Nationalin levyillä on tapana, Trouble Will Find Me on kasvanut kuunteluiden myötä entisestään.

Vuonna 2013 olen innostunut punaviinistä ja ollut perjantaisin liian väsynyt lähteäkseni mihinkään. Myös näistä syistä Trouble Will Find Me on vuoden toiseksi paras levy.


3. Crocodiles - Crimes of Passion
Perjantain jälkeen tulee aina lauantai. Lauantaisin ihminen tarvii levyjä, jotka saavat jalan vipattamaan, hymyn kasvoille ja huolet huomiselle - Crimes of Passion on tällainen levy. Tästä levystä kirjoitin muutaman sanan syyskuussa.


Loppukymmenikkö muodostuu näistä mainioista levyistä:
4. My Bloody Valentine - m b v
5. Saturday Looks Good to Me - One Kiss Ends It All
6. Prefab Sprout - Crimson/Red
7. The Spook School - Dress Up
8. The New Tigers - The Badger
9. Kurt Vile - Wakin on a Pretty Daze
10. The Pastels - Slow Summits

Vuoden parhaat biisit:

1. Yo La Tengo - Ohm
Kun noin 30 vuoden uran aikana kertynyt osaaminen, viisaus ja  näkemys tiivistetään yhdeksi popkappaleeksi, se kuulostaa tältä.2. The Pastels - Check My Heart
Maailmani on jälleen yhtä täydellistä popbiisiä rikkaampi. Kun noin 30 vuoden uran aikana kertynyt osaaminen, viisaus ja näkemys tiivistetään yhdeksi popkappaleeksi, se voi kuulostaa myös tältä.3. Prefab Sprout - Adolescence
Adolescence taitaa olla vuoden koskettavin kappale. Lisäksi biisi kuulostaa siltä, kuin se olisi siirretty aikakoneella nykypäivään suoraan vuodesta 1985. Näinä Yeezuksien aikana se on ihana asia. Kun noin 30 vuoden uran aikana kertynyt osaaminen, viisaus ja näkemys tiivistetään yhdeksi popkappaleeksi, se voi kuulostaa tältäkin.Myös nämä seuraavat biisit ovat vuoden parhaita:
4. The National - Pink Rabbits
5. Amor de Dias - Day
6. Crocodiles - She Splits Me Up
7. Daft Punk - Get Lucky
8. The Spook School - I'll Be Honest
9. Kurt Vile - Wakin on a Pretty Day
10. Stache - Still and Sound

Posted in , , , , , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to Vuoden 2013 parhaat - Jarmon valinnat

  1. Tässä kävi sillä tavalla, että 2 minuuttia tekstin julkaisemisen jälkeen huomasin unohtaneeni yhden levyn. Tullycraft sai väistyä, vaikka Lost in Light Rotation onkin oikein hyvä levy.

    VastaaPoista

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.