Vuoden 2013 parhaat - Juhon valinnat

Tervehdys kaikille.


Niputamme tällä viikolla tuttuun tapaan yhteen vuoden parhaat levyt ja biisit. Ensimmäisenä listaamaan pääsee Juho.

Vuosi 2013 alkaa olla pikkuhiljaa taas loppusuoralla. Tänäkin vuonna on tullut kuunneltua uutta musiikkia suhteellisen paljon. Siis tosi paljon. Tuntuu taas ettei millään kerkeä edes tutustua kaikkiin kiinnostaviin uusiin levyihin.

Minä (joka en ole oikein koskaan niin kostunut rap-musiikista) ihastuin yllättäen tänä vuonna toden teolla muutamaan loistavaan rap-levyyn. Tein myös paljon uusia musiikillisia aluevaltauksia, tutustumalla muun muassa Bill Callahanin, Flying Lotuksen, Boards of Canadan ja monien muiden hienojen artistien musiikkiin.

Helsinkiin alkuvuodesta muutettuani elämäni muuttui täysin. Mä oon alkanu kulkemaan keikoilla vähän väliä! Vuoden parhaan yksittäisen keikan tittelistä kilpailevat Palma Violetsin Rock the Beach -rykäisy ja The Nationalin jäähallikeikka. Hieno fiilis oli kans nähdä Josh Homme eka kertaa ihka oikeasti livenä, samalla kun kuuma hiekka poltti Hietsussa tiukasti varpaita.

Stadissa oli hieno ja lämmin kesä. Tapasin paljon uusia ihmisiä ja pääsin tekemään niitä asioita mistä tykkään.

Siinäpä ytimekkäästi mun vuosi. Btw, mulle ei oo ikinä tuottanu vaikeuksia pistää levyjä ja biisejä järjestykseen. Näin ei käynyt myöskään tänä vuonna. Tässä siis vuoden parhaat levyt ja biisit!Vuoden parhaat levyt

1. Suede - Bloodsports

Vuoden comeback, vuoden yllätys, vuoden levy.

Vaikka B. Butler ei bändissä enää vaikutakkaan, teki Suede parhaan levynsä vuosikymmeneen. Ällistyttävän monta täysosumaa sattunut samalle levylle. Tätä brittipoppi on parhaimmillaan. Mun ylivoimaisesti pyöritetyin albumi vuonna 2013.

2. Disclosure - Settle

Kesähän siinä taisi vierähtää tätä levyä kuunnellessa. 

Disclosuren Settle oli kaikin puolin todella tervetullut albumi. Freesi, eloisa ja mukaansatempaava tanssilevy briteistä ei olisi voinut paremmin sopia meikäläisen viime kesään. On mainiota nähdä, että nuoremmasta sukupolvestakin löytyy näin lahjakkaita ja tyylitajuisia musaneropatteja.3. Bill Callahan - Dream River

Ennen vuotta 2013 en ollut pihaustakaan ikinä Bill Callahania kuunnellut. Tän vuotinen Dream River todisti, että aika paljosta olen tainut jäädä paitsi. Uutuuslevy on mietteliäs, hauska ja sympaattinen pläjäys hellyyttävällä Callahanin baritooni-mörinällä varustettuna.

Tarkkaavaiset voivat huomata hengenheimolaisuutta ainakin The Nationalin kanssa.
Ja loput tulevat tässä:


4. Foals - Holy Fire
5. Vampire Weekend - Modern Vampires of the City
6. These New Puritans - Field of Reeds
7. The National - Trouble Will Find Me
8. Deerhunter - Monomania
9. Cut Copy - Free Your Mind
10. Pet Shop Boys - Electric

Vuoden parhaat kappaleet
1. Palma Violets - We Found Love

En tiedä onko mun päässä kilahtanut jotenkin, mutta en vaan saa vieläkään tarpeekseni tästä biisistä!? Aina kun kuulen We Found Loven tekee mieli vaan riehua ja karjua messissä. Ripaus Pete Dohertymaista sekavuutta, Stone Roses-skittaa ja Kaiser Chiefsin energisyyttä. Siitä on tehty vuoden paras yksittäinen kappale.

Palma Violets hellyytti viime kesänä livenä Rock the Beachissa, sieltä tää mun kilahdus varmaan saikin alkunsa.
2. Cut Copy - Meet Me In A House of Love


Loppuvuoteen saatiin vielä tällainen piristysruiske australialaiselta Cut Copylta. Free Your Mind ei levykokonaisuutena päässyt ihan yhtä korkeisiin sfääreihin kuin edeltäjänsä mutta tää biisi jätti syvät jäljet ainakin muhun. Kympin arvoinen diskokappale saa jammaamaan ja laulamaan mukana. 

Jos ihmettelette, että miksi Australiasta puskee talvella näin aurinkoisia ja lämpimiä soundeja niin siellähän taitaa olla tällä hetkellä kesä meneillään.
3. Suede - Sabotage

Oon huomannu, että joidenkin kappaleiden kitarariffit saa mun karvat pystöön tosi helposti. Niitä ei ole kovin paljoa, mutta joissain se vain tapahtuu. En tiedä selitystä.

Nyt tuli yks kappale taas mukaan tähän joukkoon. Sabotagen kitarariffi kohdasta "2:00" tekee sen taas: iho menee ihan kananlihalle tätä biisiä kuunnellessa. Yksi vuoden parhaista yksittäisistä biiseistä. Suede rokkaa.


Ja loput tulee tässä:

4. Arcade Fire - Here Comes the Night Time
5. Disclosure - F for You
6. Local Natives - Bowery
7. Twin Shadow - Old Love / New Love
8. Nine Inch Nails - Came Back Haunted
9. Delorean - Spirit
10. Surfer Blood - Demon Dance


Huomenna luvassa lisää!

Posted in , , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.