#376 Lovely Things

                                      Yksin rannalla


Julkaisuvuosi:2013
Ensikosketus: 2013
Helmeilevimmät biisit: Temporary Touch, You're Gone
Löytyykö levyhyllystä: Soundcloud, Spotify, yms.
 
Levyn huumaavuus
                                                 8.1
 
Vuoden viimeinen kirjoitus on minun osalta käsissä, ja harkitsin pitkään, mistä ulkomaisesta tämänvuotisesta levystä kirjoittaisin. Kirjoittaisinko komean paluun 19 vuoden levytystauon jälkeen tehneen Kitchens of Distinctionin Follysta – kuvitelkaa tavallista kärjekkäämpi Neil Tennant popista viis veisaavan U2:n keulilla – vai Lanterns on the Laken koskettavasta kakkoslevystä, vai ehkä sittenkin Ciaran loistavasti seksikkyyttä, asennetta ja herkkyyttä yhdistävästä viitoslevystä? Vaiko sittenkin Selebritiesin Lovely Thingsistä, joka on lähes kuin sisarteos Shout Out Loudsin Opticalle, josta kirjoitin eilen? Päädyin lopulta viimeiseen vaihtoehtoon, eli Shine 2009:n tavoin amerikkalaiselle Cascinelle levyttävän Selebritiesin kakkoslevyyn.

Jos Optica oli kesäinen levy rakkauden päättymisestä, niin Lovely Things on alkusyksyinen levy siitä kun kesärakkaus on muisto vain. Aurinko voi vielä paistaa, mutta sen ja rakkauden lämpö ja hehku on mennyttä, ja alakulo on aina läsnä. Levyllä se on läsnä hetkittäin liiallisessakin määrin: apean Baroquen sanallinen koukku on "stab me, please, so I can feel" ja lähes jokaisessa muussakin levyn biiseistä lohduttomuus huokuu niin laulaja Maria Usbeckin äänestä, bändin soitosta kuin teksteistäkin. Silti, levyllä on tarpeeksi popmenoa, joka ei välttämättä ole kovinkaan omaperäistä – New Order tulee monestikin mieleen – mutta tarjoaa vastapainoa lohduttomuudelle ja alakulolle ja takaa sen, että levyn kuuntelu ei ole turhan sydäntäriipivä kokemus. Ja vaikka levyn tunnelmat eivät olekaan kovinkaan mieltäylentäviä, niin hyvin onnistuneesti bändi on sydänsurut ja popkoukut toisiinsa yhdistäneet. 

Toivotan osaltani hyviä loppuvuoden rientoja sinulle, hyvä lukija. Ensi viikolla tässä blogissa tarjolla vielä kasa vuoden parhaat -listauksia, joiden ansiosta lukuisat muusikot tuntevat taas hetken olevansa ihailtuja ja arvostettuja.

Posted in , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.