#375 Optica

                                Haikeita kesätunnelmia

Julkaisuvuosi:2013
Ensikosketus: 2013
Helmeilevimmät biisit: Burn, Glasgow, Where You Come in
Löytyykö levyhyllystä: Kyllä

Levyn huumaavuus
8.7

Viime viikolla kirjoittelin kahdesta kotimaisesta levystä, jotka voisivat päätyä top 30:n, jos listaisin vuoden 2013 kotimaisia levyjä paremmuusjärjestykseen. Tällä viikolla taas käsittelen kahta ulkomaista levyä, jotka päätyisivät ainakin top 20:n, jos tekisin vastaavaa listaa ulkomaisille levyille. Ekana vuorossa on ruotsalaisen Shout Out Loudsin Optica, joka on ehkä vuoden täydellisin (indie) poplevy.

Kesä, rakkaus, parisuhteiden kriisit, sydänsurut, kauneus, Prefab Sprout. Siinä muutamia assosiaatioita, joita sain kuunnellessani Opticaa. Toisin sanoen Optica on lämmin ja haikea levy rakkaudesta ja niistä tunteista, joita nousee pintaan kun rakkaus päättyy, ja siitä löytyy nippu melodisia, huolella sovitettuja ja tekstienkin osalta näppäriä biisejä. Laulaja Adam Olenius on juuri oikea tyyppi laulamaan näitä biisejä, vaikka hän on enemmänkin sympaattinen kuin "hyvä" laulaja, ja Bebban Stenborg antaa hyvää taustatukea ja hoitaa homman kotiin myös päästessään itse valokeilaan (Hermila), hieman Prefab Sproutin Wendy Smithin tapaan.

Jokainen levyn biisi on erittäin onnistunut popkipale, mutta Burn on erityisen kaunis niin tekstin, melodian kuin toteutuksenkin osalta, ja Glasgow hymyilyttää vaikka siinä taidetaankin laulaa parisuhteen päättymisestä. Levy on kuitenkin kokonaisuus, ja hyvin onnistunut sellainen.

Optica on oikeastaan melko surullinen levy – vain muutamassa kipaleessa ollaan onnellisissa fiiliksissä – mutta se on samalla ilmava, kesäinen ja raikas. Jos pimeys masentaa, niin pistä kuunteluun. Aloita vaikka Walking In Your Footstepsistä.


Posted in , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.