#329 Violator

Emme nauti hiljaisuudesta


Julkaisuvuosi: 1990
Ensikosketus: 2006 tahi 2007
Helmeilevimmät biisit: Sweetest Perfection, Waiting For The Night, Enjoy The Silence
Löytyykö levyhyllystä: Löytyy

Levyn huumaavuus
9.2

Pidän Depeche Modesta. Olen aina pitänyt heistä. Muistan edelleen sen 90-luvun lopun musiikkivideon, jossa yhtye kiertää eri kuppiloita. En vain muista kuollaksenikaan kappaleen nimeä.

Asiaan, sain arvosteltavakseni bändin kiistatta tunnetuimman, arvostetuimman ja rakastetuimman levyn, Violatorin. Aloitin itse aikoinani bändin kuuntelun Playing The Angelista, jota pidettiin aikalaisarvosteluissa paluuna Violatorin huippuaikoihin. Itse asiassa aikalaisarvioissa kaikki, mitä yhtye tekee, vertautuu aina Violatoriin. Niin iso on levyn vaikutus ollut niin yhtyeen kuin synapopin historiassa.

Tässä varmaan pitäisi sitten kertoa, onko Violator historiansa väärti, koska en ole elänyt levyn aikaa ja olen ns. tabula rasa. Rehellisesti sanottuna, en tiedä.

Toki sillä on ansionsa. Vaikka tietyt soundiratkaisut ovatkin aikansa eläneitä, niin Violatorilla yhtyeen tummempi soundimaailma, joka nykyisillä levyillä on normi, on iskostunut bändiin lopullisesti. Ajattomuudesta kertoo jotain se, että Sweetest Perfection ja Waiting For The Night voisivat ihan hyvin mahtua yhtyeen myöhemmillekin tuotoksille. Se kertoo ehkä jotain yhtyeestäkin, mutta ei mennä siihen.

Violatorin erottaa edukseen sen vahvat kappaleet. Liki jokainen kappale toimii niin omana itsenäisenä teoksena kuin levykokonaisuuden yhtenä rattaana. Soundimaailma on ehyt, joten valitettavaa ei löydy. Ja sitten ovat ne hitit, jotka kuluneisuudestaan huolimatta eivät erotu levyltä turhan paljon edukseen. Sekin kertoo levyn vahvuudesta.

Ja siihen oikeastaan sanottavani jää. En aikoinani Violatorista innostunut, joten en siihen ole tutustumisen jälkeen juurikaan palannut. Tärkeimmät Depeche Moden albumit itselleni ovat aivan jotkut muut. Ja koska sen status on mikä on, niin olen sitä myös kavahtanut. Nyt vasta oikeastaan tajusin, että aivan turhaan. Se on hyvä levy, josta aivan varmasti löytyisi syvyyttä, jos lyriikoihin ja taustoihin paneutuisi tosissaan. Kuten kohdallani on käynyt liki jokaisen yhtyeen levyn kohdalla. On ne velikultia, nuo synkistelevät synapapat.

Posted in , , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.