#255 Robokop/Fake Musket

Villasukkia polaarisesta Kuopiosta
Levyjen huumaavuus

7,0/7,8

Julkaisuvuosi: 2009/2010
Ensikosketus: 2009
Helmeilevimmät biisit: Villasukka, Polar Song, Who Told, Soldiers?
Löytyykö levyhyllystä: Spotify


Välillä on mukavaa tuoda esillä suomalaisia läpimurtonsa kynnyksellä olevia yhtyeitä. Tänään käsittelyssä on Kuopiolainen NEØV joka julkaisee ensimmäisen koko pitkän albuminsa Fullsteamin kautta 8 Helmikuuta. Itse tutustuin kyseiseen bändiin jo silloin kun heidän nimensä oli vielä Neufvoin. Bändi julkaisi tällä nimellä kaksi ep:tä, joista paneudun nyt nopeasti kumpaakin.

On sanottava heti alkuun että Neufvoin joka tunnetaan siis nykyään nimellä NEØV ovat kaksi eri yhtyettä. Siinä missä NEØV keskittyy nykyään enemmän shoegazempaan ja hillitympään meininkiin nyky Reginan tapaan oli Neufvoin aikoinaan selvästi rönsyilevämpi kuulostaen samalla agressiivisemmalta Rubikilta. Toki bändin soundi kerkesi muuttua jo jonki verran Robokop EP (2009) ja Fake Musket EP (2010) välillä.

Bändin eka EP, eli jo mainittu Robokop esitti vielä vähän suuntaansa hakevan bändin. Biiseissä kuului soittamisen ilo, mutta kappaleet rönsyilivät paikoitellen liikaa ja punainen lanka oli välillä hakusessa. Kumminkin jo tällä levyllä kuulee kaikuja bändin nykyisestä musiikillisesta linjasta EP:n hienosti päättävässä  syntikkavoittoisen kuulaassa ja raikkaassa Villasukassa.

Fake Musket esitteli jo selvästi valmiimman yhtyeen, rosoja oli hiottu ja soundimaailma monipuolistunut selkeästi, eikä vielä debyytti ep:tä vaivaavaa (toki ymmärrettävää) soundien puuroutumista esiinny. Biisit ovat myös järjestään parempia, etenkin mukavalla rytmillä eteenpäin keinuva ja c-osan Trumpetillaan ihastuttava Polar Song on suorastaan hieno biisi.

Neufvoin oli erittäin lupaava yhtye, josta odotinkin hyvää lisää suomalaiseen vaihtoehtoisen rokkia soittavien yhtyeiden sekaan. On kumminkin sanottava, että bändin muuttaessa nimeään ja hieman tyyliiään heräsi mielenkiintoni paljon voimakkaammin bändin ensi kuussa julkaistavaa debyyttilevyä kohtaan, sillä pienet maistiaiset tulevalta levyltä ovat kuulostaneet lupaavilta. Siltikin vaikka NEØV debyytti olisi kuinka hyvä tahansa pyörii Neufvoinin hieman kotikutoisetkin EP:t stereoissani säännöllisesti. Etenkin ne kaksi hienoa jo aiemmin mainittua biisiä - Villasukka ja Polar Song.


Posted in , , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.