#254 Mine Is Yours


Marginaalibändistä itsevarmaksi revittelijäksi

Levyn huumaavuus
7.4

Julkaisuvuosi: 2011
Ensikosketus: 2011
Helmeilevimmät biisit: Louder Than Ever, Royal Blue, Skip the Charades, Finally Begin
Löytyykö levyhyllystä: Kyllä


AIkalailla tasan kaksi vuotta sitten Cold War Kids päästi ulos kolmannen pitkäsoittonsa. Mine Is Yours -nimeä kantava levy muutti yhtyeen ulosannin selvästi popimmaksi ja helpommin lähestyttävämmäksi. Innostuin aikoinaan kyseessä olevasta bändistä itse asiassa Stereogumin julkaiseman OK Computer -tribuuttilevyn ansiosta - Cold War Kidsin Electrioneering -tribuutti oli suorastaan häkellyttävän erinomainen tapaus.


Yhtyeen vuoden 2006 debyytti, Robbers & Cowards oli ihan lupaava, muttei juurikaan muuta. Surkean mitäänsanomaton kakkosalbumi Loyalty to Loyalty (2008) sai mut lähes jopa heittämään kirveen kaivoon tämän kalifornialaisbändin suhteen. Onneksi kolmas levy Mine Is Yours on kuitenki huikea petraus yhtyeen diskografiaan. 

Siinä missä kaksi ensimmäistä Cold War Kids -levyä haahuili rosoisen keskinkertaisen garage-rockin maailmoissa, ei uudella levyllä ole samaa meininkiä pientä tippaakaan. The White Stripes -soundit ovat saaneet lähteä, tilalle on lyöty lavallinen ihan uudenlaista sävykkyyttä ja ihan uusia musiikillisia ulottuvuuksia. Cold War Kids on päässyt irti kahden ensimmäisen levyn kankeasta ulkokuoresta ja nyt bändi osaa jo revitellä!

En oikeastaan edes uskonut, että Cold War Kidsin tapainen marginaalibändi olisi pystynyt uudistautumaan näin radikaalisti kolmannella levyllään. Ja ennen kaikkea tekemään näin hyviä biisejä! Mine Is Yoursin kuusi ensimmäistä kappaletta menevät yhdessä sujauksessa. Tuntuu, että yhtyeen keulahahmo, Nathan Willettistä on tullut vasta kolmannen levyn tiimoilta edes laulaja.

Veikkaan, että tuottajamuutos teki paljon hyvää Cold War Kidsille. Mine Is Yours on tosi helppo kuunnella ennen kaikkea lävitse. Royal Blue on paras biisi Cold War Kidsiltä koskaan, kuunnelkaa helkkarissa!

Posted in , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.