# 238 All Things To All People


Hienoja musiikkivideoita ja biisejä
Julkaisuvuosi: 2005
Ensikosketus: 2005
Helmeilevimmät biisit: Berlin, Human, Best Day, Heart Of Me
Löytyykö levyhyllystä: Kyllä

Levyn huumaavuus

7.8


Päätin kirjoittaa tänään levystä, joka löytyy levyhyllyäni koristamasta. Alkupäästä hyllyä löytyikin Carpark Northin toinen levy All The Things For The All People. Monet muistavat Carpark Northin pienimuotoisesta hitistään Human, joka on kyllä todella mainio biisi musiikkivideotaan myöten. Harmittavasti monille bändistä on jäänyt mieleen vain tämä biisi.

Musiikillisesti Carpark North ammentaa ideoitaan samasta aarrearkusta yhdessä tanskalaisten kollegoidensa kanssa. Bändi ei ole löytänyt niin hienoja musiikillisia aarteita kuten esim. Mew, mutta on silti selkeästi keskivertoa vaihtoehtoista rokkia kiintoisampaa tavaraa. Tästä on jo osoituksena jo mainittu Human, joka on järkevästi pidetty vain vähän yli parin minuutin pituisena. Toki levylle mahtuu myös muita mainioita hetkiä. 

Levyn aloittava Berlin on kiehtoo hienolla kertosäkeellään ja tomikompilla. Biisi myös huipentuu Musemaiseen runttaukseen, joka sopii siihen erinomaisesti. Kyseinen särökitaravalli ei sovi silti kaikkiin biiseihin. Esimerkiksi Song About Us ja Newborn toimisivat paljon paremmin ilman turhan junttaavia kertosäkeitään. Toisaalta taas mahtipontisella kitarasooloon huipentuvaan Runiin kerrostalon kokoiset kitaravallit sopivat erinomaisesti.

Rauhallisemmat biisit ovatkin levyn valttikortti. Rest, ja etenkin äärimmäisen nätti levyn päättävä viuluin varustettu Heart Of Me ovat erinomaisia biisejä. Jälkimmäisessä kappaleessa kuulee selkeitä kaikuja jo mainitusta Mew:stä. Itselleni levyn parhaimmaksi biisiksi nousee Best Day, joka viehättää bassolinjallaan. Biisi on erittäin yksinkertainen ja paikoitelleen musiikillisesti jopa junnaava, mutta jollakin tapaa äärimmäisen toimiva. En tiedä onko tässä osasyynä biisin hieno musavideo.

All The Things For The All People on vallan mainio levy ja sisältää monia muitakin hyviä biisejä, vaikka ei olekaan mikään mestariteos. Silti tähän levyyn kannattaa tutustua, jos sympaattinen tanskalainen vaihtoehtoinen rokki on kolahtanut sinuun aiemminkin.

PS. Levyn omistajana voin sanoa, että lyriikat on korvattu tyylikkäillä jokaiseen kappaleeseen erikseen sopivalla valokuvalla. Näin erityisesti valokuvaajan näkökulmasta tämä pieni taiteellinen yksityiskohta ilahduttaa minua.


Posted in , , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.