#239 Pää Kii

Turpa kii ja punkkaa!


Julkaisuvuosi: 2012
Ensikosketus: Viime viikon maanantai
Helmeilevimmät biisit: Apinoiden planeetalla, Rakkaus repii meidät kappaleiksi taas, Kylän pahalla puolella, Ees jotain positiivista, Luuleksä et mä oon huvikseni näin sekaisin
Löytyykö levyhyllystä: Eiköhän se julkaisupäivänä jo löydy

Levyn huumaavuus:
9.0

Teemu Bergman on mies lukuisien hienojen yhtyeiden takaa. Suurimmalle osalle tutuin on Kakkahätä-77. Uusi yhtye jatkaa yhtä ytimekkäällä nimellä ja ehkä vielä jopa ytimekkäämmällä musiikilla.

Pää Kiin juttu on melodinen punk Buzzcocksin ja The Undertonesin hengessä. Bergmanin tyyliin homma on vain vielä räkäisempää ja rosoisempaa, ja uskaltaisinko jopa sanoa, että iskevämpää.

Karuudestaan huolimatta Pää Kii miellyttää. Sävellykset ovat perinnetietoisia olematta kumminkaan pastisseja ja Bergmanin melodiantaju on aivan omaa luokkaansa. Jo avauskappale Apinoiden planeetalla ja "Tehis"-Otto Grundströmin laulama Rakkaus repii meidät kappaleiksi taas väläyttävät sävellyskynän olevan kovimmassa terässä ehkä koskaan. Levy on muutenkin priimaa täynnä ja biisitkin pysyvät kiitettävän tasalaatuisina. Puoli tuntia kuluu siis todella rattoisasti levyn parissa.

Pää Kiitä kuunnellessa tuntee olonsa samalla kiitolliseksi, että nostalgiseksi. On hienoa, että joku pitää vanhaa kunnon genreä kunniallisesti hengissä ja tekee sen samalla sellaisella tyylillä, ettei esikuvien kopioimisesta tarvitse syytellä. Vielä kun biisitkin ovat sen verran kovia, ettei tarvitse edes olla genren kovimpia faneja levystä nauttiakseen, niin Pää Kiin debyytin voi sanoa olevan vuoden kovimpia punk-julkaisuja. Joten paas tosta alta kuunnellen, levyn kun saa kaupoista vasta 30.11.!

Posted in , , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

2 Responses to #239 Pää Kii

  1. ei muuten saa levyä vasta kun 30.11. sorry. -vekku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitetaanpa oikea tieto kirjoitukseenkin. Kiitän korjauksesta!

      Poista

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.