#228 Rio

Huvipursia! Norsuja! Eskapismia!

Julkaisuvuosi: 1982
Ensikosketus: 2010
Helmeilevimmät biisit: Rio, Hungry like the Wolf, The Chauffeur
Löytyykö levyhyllystä: Kyllä

Levyn huumaavuus
8,4


Kasariteemaviikon kolmas pysäkki on Birmingham, Duran Duran -yhtyeen kotipaikkakunta. Tälläkin teemaviikolla minulla kävi tuuri, kun minulle arvottiin levy, jonka ostin alkuvuodesta ja joka on Word-kirjanpitoni mukaan kahdeksanneksi eniten vuonna 2012 kuuntelemani levy (eniten olen kuunnellut Cats on Firea). Kiitoksia Juholle valinnasta!

Rio onkin looginen poiminta 1982-teemaviikkomme levyksi, sillä Duran Duranin imago on vahvan kahdeksankymmentälukulainen, ja Rioa pidetään kasarin syntsapopin kiteytymänä. Musiikki on kuitenkin mainettaan monipuolisempaa. Levyä kuunnellessa tuntuu välillä siltä, että basisti soittaa funkia, rumpali rokkia, kitaristi raapii new wave -sointuja ja koko komeus kruunataan syntikoilla ja romanttisilla, joskin paikoin epämääräisillä, sanoituksilla. Resepti toimii paremmin kuin uskaltaisi odottaa.

Rion suurimmat hitit lienevät kaikille tuttuja. Sen lisäksi, että Hungry like the Wolf ja Rio ovat valtavia hittejä, ne ovat myös levyn parhaita biisejä. Molemmat ovat kappaleita, joita soittaisin illasta toiseen, jos ryhtyisin DJ:ksi. Molemmat ovat myös biisejä, jotka illasta toiseen täyttäisivät tanssilattiat. Mutta Rio ei missään nimessä ole kaksi ässäbiisiä ja täytettä. Kun pääsee yli hieman kulahtaneista soundeista, huomaa väistämättä, että Rio on hämmentävän hyvä poplevy. Yhdeksästä biisistä ainoastaan yksi, Save a Prayer, on vähemmän kuin erinomainen, ja sekin johtunee siitä, etten ole kyseistä biisiä kuunnellessani ollut lemmentuskainen teini-ikäinen enkä päässyt heiluttelemaan sytkäriä (tai iPadia) keikalle eturiviin.

Vaikka saisitte kasarisoundeista ihottumaa, pukamat tai maksakirroosin, kuunnelkaa silti The Chauffeur, Rion päätösbiisi, ja miettikää, mikä nykypäivän listapopryhmistä saisi aikaiseksi vastaavan taidepophelmen.

Posted in , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to #228 Rio

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.