#158 ΓΟΛΕ

Paljailla pakaroilla voittoon


Julkaisuvuosi: 2012
Ensikosketus: 2012
Helmeilevimmät biisit: Waves Are Crashing, Friends Are Flowers, Catcher, Girls Say Yes
Löytyykö levyhyllystä: Ei vielä

Levyn huumaavuus
9.0

Lapko on yhtye joka jaksaa hämmentää. Aiemmin yhtye on jo kappaleiden nimillään osoittanut kieroa huumorintajuaan, mutta tuoreimman levyn ΓΟΛΕ (tästä lähtien Love) ennakkokampanjointi on vetänyt huiput. Ensimmäinen biisilohkaisu Love Is Sick And Wrong kesti liki seitsemän minuuttia ja sen kansikuvassa laulaja-kitaristi Ville Malja poseeraa pelkkä nahkatakki päällään. Tämän jälkeen julkisuuteen tuotiin levyn virallinen kansikuva, jossa Malja ja rumpali Janne Heikkonen poseeraavat pyllyt paljaana.

Ulkomusiikillinen hämmennys saattoi ehkä tuoda pienen pelon siitä, ettei levyn materiaali olisi kovinkaan kummoista. Olin nimittäin todella pettynyt yhtyeen edelliseen levyyn, A New Bohemiaan, joten odotukseni eivät olleet korkealla. Voi sitä yllätyksen määrää, kun levyn vihdoin sai kuultavaksi.

Sanon sen jo nyt, Love on Lapkon helposti paras levy. Edellisiltä levyiltä tuttu melodinen suoraviivaisuus kuuluu tälläkin levyllä, mutta tällä levyllä Lapko soi välillä todella raskaasti ja välillä todella kokeellisestikin. Molemmista paras esimerkki on Friends Are Flowers, joka alkaa todella synkällä bassoriffillä ja puolessa välissä kappale räjähtääkin silkaksi stadion-anthemiksi, jos nyt anthemissa voidaan laulaa, että "all you need is ice cream, flowers and pussy".

Levyn vaivattomuus ja vapautuneisuus kuuluu myös kilometrien päähän. Jos A New Bohemia kuulosti vähän pakotetulta, niin nyt Lapko kuulostaa rennolta joka kappaleellaan. Vapautuneisuus kuuluu juuri siinä, että kappaleet menevät suuntaan jos toiseenkin, eikä nämä "kikkailut" kuulosta itsetarkoituksellisilta. On todella hienoa kuulla levy, jolla kuuluu soittamisen ilo!

Love on yksinkertaisesti erinomainen levy. Lapko on kehittynyt ensimmäisistä levyistään todella paljon ja heidän asenteestaan huokuu positiivisessa mielessä tietty välinpitämättömyys. Lovella ei välitetä genrerajoista tai ennakkoluuloista, vaan paahdetaan menemään. Vielä kun sävellykset ovat todella timanttisia, niin en voi tehdä muuta kuin kehua ja suositella. Hieno levy!

Posted in , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to #158 ΓΟΛΕ

  1. LOVE on kyllä ihanan piristävä A New Bohemian jälkeen, joka alkuhypetyksestä huolimatta jäi sitten pettymykseksi. Tämä taas tuntuu kasvavan kiinni hitaammin. Ja se on aina hyvä merkki. :) Vapautuneisuus ja just toi välinpitämättömyys, tietynlainen haistattelu ja silti samalla musiikin tekemistä rakastava fiilis välittyy kyllä hyvin. Friends Are Flowers on ehdottomasti levyn parasta antia, kaikki siinä vaan toimii. ♥

    En silti sanoisi tätä Lapkon parhaaksi levyksi.

    VastaaPoista

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.