#157 Strangeland

Tom Chaplin piiskaa bändinsä kunnioitettavaan levysuoritukseen 
Levyn huumaavuus
7.0

Julkaisuvuosi: 2012
Ensikosketus: 2012
Helmeilevimmät biisit: You Are Young, Neon River, Disconnected
Löytyykö levyhyllystä: Ei


Keane, nuo ällöpopin mestarit Briteistä ovat saaneet aikaiseksi jo neljännen studioalbumin. Strangelandin kannesta voisi jopa jotenkin päätellä, että kyseessä on live-levy - sitä se ei kuitenkaa ole. Parisen vuotta sitten julkaistu Night Train EP ei ylipopahtavalla soundillaan iskenyt sitten yhtään. Olisiko bändi ottanu opikseen parivuotisesta hutilaukauksesta vai mennäänkö edelleen samalla yöjunalla eteenpäin?

Strangeland on levy, josta varmasti Keane-fanit tulevat pitämään. Se on täynnä coldplaymaisia pianosovituksia ja kauniita kertosäkeitä kuorrutettuna henkevillä Tom Chaplinin tulkinnoilla. Sävellyksellisesti Strangeland on itse asiassa yllättävän laadukas - levylle on onnistuttu purkittamaan bändin kuluneiden vuosien tähän mennessä parhaat viipaleet. Se ei ole luontevaa jatkoa Night Train EP:lle, vaan se oikeastaan jatkaa siitä, mihin Keanen toistaiseksi paras levy, Hopes & Fears (2004) aikoinaan jäi.

Levyn potkaisee miltei täydellisesti käyntiin You Are Young, joka varmasti pystyy kostuttamaan monen Keane-fanin silmäkulmat heti kättelyvaiheessa. Levykokonaisuutena Strangeland on muutenkin ihan mukiinmenevä, mutta jokseenkin liian valmiiksipureskeltu. Silenced By The Nightin, Sovereign Light Cafen ja In Your Own Timen kaltaiset kappaleet iskevät ensimmäisillä kerroilla mutta eivät kestä uudelleenkierrätettävyyttä. Tässä onkin selvästi Keanen suurin ongelma: edelleen aivan liian kertakäyttöistä brittipoppia.

Parhaimmillaan Keane onnistuu kuitenkin maalaamaan erittäin kauniita äänimaisemia. Sen todistavat muutamat hienot kappaleet! Jos tykkäät Keanesta, niin hanki ihmeessä tämä teos levyhyllyyn.
Posted in , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

4 Responses to #157 Strangeland

 1. Kiitos, rakastan teitä <3

  VastaaPoista
 2. Mut tota kertakäyttöisyyttä en allekirjoita, en oo ite kyllästynyt vielä yhteenkään kahden ekan levyn biisiin! Eiköhän tääkin on pakko levyhyllyyn hankkia, kun noi kolme muutakin studioalbumia kerran löytyy :)

  Muuten, soitatteko te itse jotain instrumenttia, ja jos, niin mitä kukakin? Kuulostatte melko asiantuntevilta, ja mulla on vähän sellainen käsitys, että jotta voi todella ymmärtää musiikkia, pitää osata myös tehdä sitä itse. Vähän kuin vaikka urheilukommentaattorit yms :)

  VastaaPoista
 3. Häiritseekö Keanessa ketään muuta, Tomin hieman "euroviisu"-mainen tulkinta? Biisit bändillä on ihan tarttuvia ja tyylikkäitä, mutta lopputulos on jotenkin vähän sisäsiisti.

  VastaaPoista
 4. Arvostelutoiveet on aina tervetulleita! Itse rämpyttelen kitaraa ja soittelen rumpuja. En mikään muusikko ole, mutta harrastusmielessä tulee soiteltu jonkin verran. Kyllähän se on ainakin omasta mielestä niin, että musiikista kirjoittamiseen ei tarvita todellakaan mitään muusikon statusta - riittää että löytyy korvat ja tarpeeksi omaa mielikuvitusta!

  Vaikka bändin jäsenistä kaikki ovat tainneet jo tuon kolmenkympin rajapyykin jo ohittaa, Keane kuullostaa edelleen jopa yllättävän poikamaiselta. Ja melodisuuttahan tämän bändin kappaleista ei ole koskaan puuttunut.

  VastaaPoista

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.