#156 The Temper Trap
Australialaisbändin kivan kakkoslevyn kansikuvaa katsellessa tekee mieli alkaa rakentelemaan sinitarrasta ihmeellisiä asioitaLevyn huumaavuus
7.9

Julkaisuvuosi: 2012
Ensikosketus: 2012
Helmeilevimmät biisit: Trembling Hands, London's Burning, This Isn't Happiness
Löytyykö levyhyllystä: Kyllä

Australialainen The Temper Trap livahti kuuluisuuteen vuonna 2009. Sweet Disposition hittisinkullaan maailman syleilyynsä napannut yhtye todistaa kakkoslevyllään, että ovet ovat edelleenkin auki festareiden suurimmille lavoille - siitä huolimatta, vaikka kakkoslevyltä ei löydykään yhtään uutta Sweet Dispositionia.


On vaikea tajuta, miksi yhtye on valinnut ensisinkuikseen surkeimmat ja kaksi ylivoimaisesti irrelevanteinta kappaletta mitä koko levyltä löytyy. Avausraita I Need Your Love sai korvat vuotamaan jo alkuvuodesta ja sitä se tekee edelleen. Toisesta sinkusta, Rabbit Holesta voi sanoa täysin samaa. Tässä oli itse asiassa yksi syy, miksen ole odottanut levyltä alkuun yhtikäs mitään. "Jos sattuu jossain vaiheessa eteen niin kaipa tuon voi kerran läpi kuunnella", näin ajattelin tovi aikaa sitten.

Kuunteleminen kuitenkin kannatti. The Temper Trapin uutta levyä kuunnellessa kun huomaa australialaisbändin kehittyneen suuresti. Enää ei tullakaan niin mahtipontisesti korkealta ja kovaa, vaan bändiä pukee uudella levyllä rauhallisuus. Se pukee itse asiassa The Temper Trapia erittäin hyvin. Levykokonaisuus on tasainen (lukuun ottamatta ensisinkkuja), biisilyriikoista huomaa aikuistumisen ja soundimaailma on itse asiassa hyvinkin mielenkiintoinen. Ja Dougy Mandagin äänessä on ripaus suloisuutta ja vilpittömyyttä.

Levyn parhaat kappaleet ovat Trembling Hands ja London's Burning. Ensimmäisestä sen verran, että kappaleella bändi on päässyt tietynlaisen musiikillisen kynnyksen yli - en todellakaan uskaltanut odottaa, että tältä levyltä tai yleensäkään koko bändiltä voisi tulla ulos näin komeasti raikaavaa kappaletta. London's Burning taas on kivan jammaileva kappale, joka kertoo itse asiassa Lontoon mellakoista.

Aika näyttää kuitenkin kuinka paljon The Temper Trap -lätty loppuen lopuksi sitten kestää sitä kuuntelua. Suosittelen nyt kuitenkin todellakin testaamaan, jos bändi on tuttu tai letkeä levy  tässä kesää odotellessa kiinnostaa.

Posted in , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.