Viikonlopun suosikkisoittari #1


Levy päivässä -blogin tavoitteena on tehdä viikon jokaiselle arkipäivälle kirjoitus jostakin kiinnostavasta levystä. Vaikka me blogin kirjoittajat olemmekin albumiformaatin vankkoja kannattajia, myös yksittäisillä pophelmillä on sija sydämissämme. Senpä vuoksi tästä viikonlopusta lähtien blogissamme ilmestyy noin kymmenen biisin Spotify-soittolista, jossa kukin kirjoittaja vuorollaan esittelee suosikkejaan.

Ensimmäinen soittolista sisältää 10 biisin ja noin 30 minuutin verran tarttuvia kertosäkeitä, innokkuutta, riehakkuutta, nokkeluutta, sukkeluutta ja kitarointia. Seuraavaksi muutama sana siitä, mitä biisejä valitsin ja miksi.

Jarmon suosikit:

1. Sprites – I Started a Blog Nobody Read
En voinut vastustaa kiusausta aloittaa soittolistaa tällä biisillä. Totta puhuen en edes yrittänyt. Mahtava tweepopralli, jonka sanoituksiin moni bloggari luultavasti kykenee samaistumaan.

2. Ringo Deathstarr – So High
Eikös Ringo Deathstarr olekin täydellinen nimi bändille? Indiepoppi ja kenkiintuijottelu ne yhteen soppii, todistihan sen jo Rocketship aikoinaan. Ringo Deathstarr unohtui täysin vuoden 2011 parhaiden biisien listalta. So High olisi sinne kuulunut.

3. Gold-Bears – All Those Years
Taattua Slumberland-laatua. Ringo Deathstarrin tavoin myös Gold-Bears unohtui viime vuoden parhaita listatessa. Erinomaista melupoppia tämäkin.

4. Black Twig – Lake Song
Black Twigin Paper Trees taitaa olla paras alkuvuoden aikana julkaistuista levyistä. Lake Song puolestaan on yksi Paper Treesin parhaista biiseistä. 

5. Wild Nothing – Nowhere
Jatketaan vuoden 2012 biiseillä. Wild Nothingin Gemini (2010) on loistava levy. Nowhere vihjaa tulevankin levyn olevan erinomainen.

6. The Crayon Fields – Mirror Ball
Alkuvuoden eniten innostanut biisi on julkaistu jo 2009. Lähes täydellinen indiepopbiisi

7. Burning Hearts – I Lost My Colour Vision
Niin hyvä kuin Extinctions onkin, I Lost My Colour Vision on edelleen Burning Heartsin paras biisi. Samalla se on yksi suomalaisen indien merkkipaaluja.

8. The Magnetic Fields – Andrew in Drag
The Magnetic Fieldsin tuore Love at the Bottom of the Sea -levy ei ole ihan niin hyvä kuin olisin toivonut. Andrew in Drag sen sijaan on erinomainen. 

9. Camper van Beethoven – Take the Skinheads Bowling
Bongasin Take the Skinheads Bowling -biisin Nuorgamin popklassikkosarjasta. Riemastuttava laulu!

10. Prince – When You Were Mine
Viime syksynä ostin Hulluilta päiviltä Princen The Hits/The B-sides triplakokoelman, joka on turhankin tuhti paketti Prince-aloittelijalle. Vähitellen levyiltä alkoi tuttujen hittien lisäksi löytyä myös uusia helmiä. 60-lukuisesti soiva When You Were Mine on näistä paras.

Soittolistan voi avata tästä. Hyvää sunnuntain jatkoa!

Posted in , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

3 Responses to
Viikonlopun suosikkisoittari #1

 1. Hyvä sekotus! Burning Hearts kyl sai huomioni tältä listalta. Pitää vissiin alkaa tarkastelemaan tuota uutta levyä ihan huolella.

  VastaaPoista
 2. Me likey playlists!
  Joskus käy niin, että soittolistalta tunnistaa vain pari biisiä, jotka saattuu olemaan superhyviä ja sitten innostuu kuuntelemaan soittolistan ja toteaa, että helvetti, nämähän on kaikki hyviä! Nyt kävi meinaan juurikin noin. :)

  VastaaPoista
 3. Jee! Mukavaa, että soittolistaa on kuunneltu ja siitä on jopa tykätty. :)

  VastaaPoista

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.