#110 Extinctions

Komeasti yli odotusten

Julkaisuvuosi: 2012
Ensikosketus: 2012
Helmeilevimmät biisit: Into the Wilderness, The Swallows, Burn Burn Burn
Löytyykö levyhyllystä: Kyllä

Levyn huumaavuus
8,8

Burning Heartsin Aboa Sleeping oli mainio, paikotellen huikea, debyytti ja viimevuotinen Into the Wilderness -ep oli jopa erinomainen. Extinctions on silti parempi levy, kuin aiempien tuotosten perusteella olisin osannut odottaa: napakka, sävykäs ja tyylikäs kokonaisuus, jossa ei ole yhtään huonoa tai edes keskinkertaista hetkeä.

Tällä hetkellä, kymmenen kuuntelun jälkeen, Extinctionsin parhailta biiseiltä tuntuvat komean bassokuvion ja tarttuvan kertosäkeen kruunaama Into the Wilderness, hitikäs ja indiediskopotentiaalia hehkuva The Swallows sekä rytmikäs ja uhmakas Burn, Burn, Burn, joista kaksi ensimmäistä tuli tutuksi Into the Wilderness -ep:ltä ja viimeksimainittukin on ollut Spotifyssa kuunneltavissa jo jonkin aikaa. Tämä lupaa erityisen hyvää siksi, että muutkin biisit epäilemättä kasvavat entisestään ajan ja lisäkuunteluiden myötä. Huippukohdiksi ovat jo nousseet Sellon ampumisvälikohtausta käsittelevä On the Last Day of the Decade sekä Modern Times ja The Beast, jotka kamppailevat kaikkien aikojen toiseksi parhaan sukupuutosta kertovan kappaleen tittelistä (paras on tämä).

Aiemmin olen enimmäkseen kirjoittanut levyistä, joita olen kuunnellut pitkään, hartaasti ja paljon. Extinctions on vielä sen verran tuore tapaus, että vasta aika näyttää, kypsyykö levy klassikoksi vai menettääkö se hieman hohtoaan. Alku on joka tapauksessa hyvä: kymmenen kuuntelukertaa kuudessa päivässä on minulle kovin poikkeuksellista, sillä yleensä maltan kuunnella parhaitakin levyjä säästellen ja rauhassa sulatellen. Nyt en ole malttanut, koska Extinctions tuntuu sopivan erinomaisen hyvin niin aamukahvittelun taustalle kuin tiskausmusiikiksikin, keväiseen auringonpaisteeseen ja iltahämärään. 

Posted in , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to
#110 Extinctions

  1. Ja kaikki oululaiset tulee sitten 24.3. Burning Heartsin keikalle Nelivitoseen, eikös? http://www.45special.com/fi/ohjelma/tapahtumat/2012/1663

    VastaaPoista

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.