#74 Neon Golden

Kaunista ja haurasta indietronicaa, josta löytyy silti soundillista särmääJulkaisuvuosi: 2002
Ensikosketus: 2007
Helmeilevimmät biisit: Pick Up The Phone, This Room, Solitaire, One With The Freaks, Conseguence

Levyn huumaavuus
9,0
Luetelkaa hyviä Saksalaisia bändejä. Niinpä, eihän niitä kovin monta ole, mutta tästä Scooterin, Rammsteinin ja Scorpionsin kotimaasta löytyy hyvääkin musiikkia, kuten The Notwistin vuonna 2002 julkaistu Neon Golden.

The Notwist on perustettu jo vuonna 1989 ja ekat levyt olivat oikeastaan punkkia ja varhaista post-hardcorea. Niinpä onkin mukava huomata kuinka huomattavasti bändi on kasvanut vuosien varrella musiikillisesti ja saivat tehtyä yhden vuoden 2002 parhaimmista albumikokonaisuuksista, vai voiko levy olla huono josta löytyy yksi ainoa vähän heikompi raita, joka ei sekään ole huono.

Tyyli johon suuntaan Notwist on kasvanut menee varmaan elektronisen indie-rockin alle, tosin vaikeaa ja turhaahan tämän tapaisen musiikin lokeroiminen on. No, Last.fm:stä bändin kohdalta löytyvät tagit mm. indie, electronic ja indietronica, tyydyn siihen.

Itse biiseistä itselleni iski heti kättelyssä Pick Up The Phone, ennen varrottiin rakkaan/tärkeän ihmisen soittoa istumalla lankapuhelimen vieressä, se on ollu varmasti välillä hankalaa, mutta eihän ennen ihmiset voineet ajatella kännyköitä, koska eihän niitä ollut. Yksinkertaisesta aiheesta saatu tehtyä myös yksinkertainen, mutta toisaalta myös sen takia todella hyvin toimiva biisi. 

Muita huippukohtia levyllä on vahvalla bassolinjalla kuleka This Room sekä viuluja ja särkyvän nykiviä elektrobiittejä yhdistävä Solitaire, sekä levyn päättävä kaunis ja jollakin tavalla koskettava Consequense. Niin se raita, joka ei mielestäni yllä muiden biisien tasolle on levyn nimikkobiisi, joka toisaalta kasvaa alun akustisesta leirinuotiomusiikista minimaalisen psykedeeliseen elektrojumitukseen, mutta on tylsä ja biisi tuleekin skipattua välillä.

The Notwist todistaa, että kyllä saksalaisetkin osaavat tehdä kaunista musiikkia niin tahtoessaan. On mukava huomata miten bändit voivat kehittyä musiikillisesti täysin erilaiseen suuntaan ja vielä onnistuen siinä harvinaisen hyvin, kuulostamatta kuitenkaan tekotaiteelliselta vaan bändin soundi on kehittynyt luontevasti nykyiseen muotoonsa 90-luvun alun punkista.


Posted in , , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.