#75 A Flash Flood of Colour


Kolmannella levyllään Iso-Britannian vauhdikkain livebändi tekee vihdoin sen mitä heiltä odotettiinkin - järkevän levykokonaisuudenJulkaisuvuosi: 2012
Ensikosketus: 2012
Helmeilevimmät biisit: Arguing With Thermometers, Pack of Thieves, Search Party ja Hello Tyrannosaurus, Meet Tyrannicide
Löytyykö levyhyllystä: Kyllä (nimmareilla varustettuna)Levyn huumaavuus
8,4Vuoden 2010 Ankkarockissa jouduin tekemään kovia valintoja. Lauantaina kävin heilumassa festareilla ja katsastamassa muun muassa Editorsin mutta tuleva sunnuntai-päivän ohjelma ei houkutellut minua muuten kuin Enter Shikarin osin. Lapista ku matkaan lähdin, niin päätin priorisoida ja jättää kokonaan sunnuntain väliin. Ei olisi kannattanut, Enter Shikarin Suomen keikka oli huhujen mukaan erinomainen.


Noh huhupuheista siirrymme kyseessä olevan bändin uusimman tuotoksen tarkasteluun. A Flash  Flood of Colour on yhtyeen kolmas levy ja samalla blogimme ensimmäinen tarkasteluun päässyt tänvuotinen levy. Eikä Enter Shikari avaa peliä todellakaan yhtään huonosti. A Flash Flood of Colouria voisi monilta osin kutsua kasvulevyksi. Bändi on onnistunut vihdoin järkevöittämään poukkoilevaa soundiaan ja levykokonaisuus ei ole yhtään hajanainen (ekalla ja tokalla levyllä se oli ylivoimasesti suurin heikkous). Levyllä on 11 jämäkkää biisiä ja ne tukevat toinen toistaan erinomaisesti.


Bändin soundimaailma on hyvin erikoinen. Enter Shikari yhdistelee musiikissaan kaikkea mahdollista. Se on kunnon soundien sekamelska. Mukana on kaikkea core-elementeistä teknoon ja tranceen. Kyseessä on resepti, joka toimii oikeastaan vain hyvin taitavissa käsissä. Tähän kun lisätään vielä Rou Reynoldsin teinimäinen ääni ja karjumiset, voi se monille olla jo vähän liikaa. Siinä onkin Enter Shikarin suurin koitinkivi - samalla kun se kuullostaa syntisen loistavalta, on se myös sekamelskaisen soundinsa ja örinöidensä ansiosta liian kova pala purtavaksi monelle kuuntelijalle.

Minulle se ei ole kuitenkaan ollenkaan liikaa. Muun muassa särmikäs Pack of Thieves ja häkellyttävän omaperäinen Hello Tyrannosaurus, Meet Tyrannicide luovat uskoa siihen, että bändi iskee tulevaisuudessakin lujaa. A Flash Flood of Colour oli ennakkoon itselleni yksi alkuvuoden odotetuimmista julkaisuista ja se täyttää odotukset lähes täydellisesti. Okei sanottakoon vielä, että öriseminen ei ole millään mittapuulla kaunista kuunneltavaa mutta Enter Shikarin kohdalla sen voi kuitenkin antaa anteeksi.

Enter Shikarin toista Suomen keikkaa odotellessa..


Posted in , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.