Jarmon mielestä parhaat jutut vuonna 2011


Millainen oli Jarmon vuosi 2011?

Kiitos, Jarmo, kysymästä. Vuosi 2011 on ollut yksityiselämän osalta erinomaisen hienoa aikaa, ja musiikkiakin on tullut kuunneltua. Vuoden aikana olen kuunnellut lukemattomia uusia levyjä ja biisejä ainakin toisella korvalla ja ainakin kertaalleen. Parisenkymmentä vuoden 2011 julkaisua jäi vakituisempaankin kuunteluun. Paljon olen kuunnellut myös vanhoja suosikkejani, eteenkin Yo La Tengoa, Saint Etienneä ja The Magnetic Fieldsiä. Ja edelleenkin tulee tarkemmin tutustuttua myös sellaisiin bändeihin ja levyihin, jotka ovat aikoinaan menneet syystä tai toisesta ohi. Useasti syy on se, että nämä levyt on julkaistu joko ennen syntymääni tai silloin, kun leikin Turtleseilla ja kuuntelin iskän Juice-levyjä. Uusia levyjä ostin 87 kappaletta, mikä on noin kymmenen enemmän kuin vuonna 2010, mutta tarkelleen 74 vähemmän kuin vuonna 2006.


Vuoden parhaat levyt

1. Yuck - Yuck
Olen kuunnellut tätä ysärikitaroinnin juhlaa viimeisen yhdeksän kuukauden ajan säännöllisesti, eikä kyllästymisen merkkejä ole havaittavissa. Blogikirjoitukseni lokakuulta sisältää lisää hehkutusta.





2. Regina - Soita mulle 
Olen tykännyt Reginasta ensilevystä lähtien, mutten millään olisi uskonut Reginan pystyvän näin hienoon levyyn. Tiivis ja laadukas kokonaisuus, jonka huippuhetket ovat parasta suomalaista popmusiikkia koskaan.



 

3. Real Estate - Days
Days on levy, josta pitää heti ensikuulemalta, mutta jota rakastaa vasta noin kuudennella kuuntelukerralla. C86-bändit, Teenage Fanclubin ja The Shinsin mieleentuova levy on kuin tehty leppoisan kesäoleilun taustamusiikiksi, mutta Days toimii erinomaisesti myös talven pimeydessä.





4. Cults - Cults
5. TV-resistori - TV-resistori
6. The Pains of Being Pure at Heart - Belong
7. Brown Recluse - Evening Tapestry
8. Kurt Vile - Smoke Ring for My Halo
9. The Go! Team - Rolling Blackouts
10. Girls - Father, Son, Holy Ghost



Vuoden parhaat biisit

1. Regina - Jos et sä soita
Ei ollut riemulla rajaa, kun maaliskuun loppupuolella Regina julkaisi ensimaistiaisen Soita mulle -levyltään. Jumalauta! Kylläpäs kitarat helisevät ihanasti! Ja saakeli! Enpä olisi ikinä uskonut Reginan tekevän biisin, joka kuulostaa Riden Twisterellalta!



2. Jens Lekman - Waiting for Kirsten
Waiting for Kirsten kertoo Kirsten Dunstista, Göteborgista ja hyvinvointivaltion romuttumisesta. Lisäksi Waiting for Kirsten -biisissä on vuoden paras kertosäe.



3. Kurt Vile - Jesus Fever
Jesus Fever on kokolailla täydellinen popbiisi, sellainen, joka varmasti saa niin Jeff Tweedyn, Stephen Malkmusin kuin Neil Younginkin toivomaan, että Jesus Fever olisi heidän kirjoittamansa. 



4. Real Estate - It's Real
5. Yuck - Georgia
6. TV-resistori - Toivon että suukonkin saan
7. Cults - Abducted
8. The Go! Team - Ready to Go Steady
9. Girls- Honey Bunny
10. The Loves - December Boy

Posted in , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to
Jarmon mielestä parhaat jutut vuonna 2011

  1. Listoja on aina hauska lukea, etenkin, kun niin monella kuitenkin toistuu samat levyt. :D Edes osittain.

    VastaaPoista

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.