Vuoden parasta musiikkia - Juhon valinnatVuoden viimeinen viikko pyörähti käyntiin ja taas alkaa olemaan se aika, että aletaan muistelemaan vuoden antimia. Tällä viikolla blogissamme siis muistellaan vuotta 2011 ja jokainen meistä heittää vuoden parhaat levyt ja biisit perustelujen kera! 

Mistä jäi Juholle mieleen vuosi 2011?

Varusmiespalvelus, parisuhde, uusi työ, reissailu, uusia kavereita ja paljon uutta musiikkia - tuossa ehkä ne tärkeimmät asiat mitä itselle jäi käteen vuodesta 2011. Musiikkivuosi oli itselleni kaikin puolin todella antoisa - en ole ikinä seurannut musiikkimediaa tai edes kuunnellut musiikkia näin aktiivisesti kuin kuluvana vuotena. Levyhyllykin taisia karttua reilusti yli sadalla albumilla, onnistuin kättelemään vahingossa Ricky Wilsonia, löysin mahtavia musiikillisia löytöjä vuosien takaa ja mikä hienointa, Levy Päivässä-blogi sai alkunsa. Aluksi oletin, että varusmiespalvelus hidastaa tätä mun musiikin kuuntelua, mutta miten kävikään - se oikeastaan vain lisäsi sitä. Inttiin kun sain raahattua tuon kannettavan mukaan, niin illathan meni rattoisasti musiikkia kuunnellen. Yli 30 kilometrin valamarssinkin hiihdin iPod reisitaskussa ja nappikuulokkeet korvissa -  voi pojat siinä oli tunnelmaa.Vuoden parhaat levyt
1. Cut Copy - Zonoscope


Tämä alkuvuoden kummajainen, joka ei aluksi herättänyt mussa juuri minkäänlaisia fiiliksiä. Mutta kun annoin aikaa, se puhkesi isoimpaan kukkaan mitä kedolta löytyi. Pirteän eksoottinen, timanttisen svengaava ja jossain määrin myös erinomaisen koskettava - australialaiset tehtailivat vuoden parhaan pitkäsoiton, jota oon kuunnellut Last.fm:n mukaan myös ylivoimasesti eniten tämän vuoden lätyistä. Jostain syystä mä pidän tätä levyä täydellisenä Hot Chipin viime vuotisen One Life Standin sielunkumppanina, jonka itse kruunasin viime vuonna vuoden parhaaksi albumiksi! Juttua tästä mestariteoksesta lisää täällä. 
2. Bon Iver - Bon Iver 


Justin Vernon iski tämänvuotisella teoksellaan ihmisten tajuntaan - Bon Iver nimeä kantavalla levyllä mies sai taustalleen ihan oikean bändin, joka näytti olevan Vernonin tehtailemalle musiikille vain eduksi. Perthin, Holocenen, Calgaryn ja Beth/Restin kaltaisiin lähes täydellisiin kappaleisiin en uskonut minä eikä moni muukaan mielipiteet jakaneen For Emma, Forever Agon jälkeen. Tämä levy onnistui luomaan tilastollisesti myös ehdottomasti eniten kylmiä väreitä omaan selkään. Täydellistä musiikkia.


3. Wild Beasts - Smother 


Wild Beasts, joka oli minulle ennen tätä vuotta vain pintaraapaisultaan tuttu. Tasapainoinen Smother iski kauniilla melodioillaan ja vei sydämeni lähes välittömästi. Levyllä on suorastaan hypnoottinen tunnelma, joka ikinen kappale oikeasti toimii. Eritoten biiseistä Bed of Nails, Plaything ja Lion's Share ovat erinomaisen helmeileviä. Wild Beastsin soundi on sen verran uniikki, että uskallan luvata kyllä kyseessä olevalle orkesterille Smotherin jälkeen todella valoisaa tulevaisuutta. 


Ja vielä muita mainitsemisen arvoisia tekeleitä:


4. The Drums - Portamento
5. Arctic Monkeys - Suck It And See
6. Bright Eyes - People's Key
7. The Kills - Blood Pressures
8. Friendly Fires - Pala
9. M83 - Hurry Up, We're Dreaming!
10. Regina - Soita Mulle
Vuoden helmeilevimmät biisit

1. Glasvegas - The World Is Yours Vaikka Glasvegasin Euphoric /// Heartbreak \\\ -pitkäsoitto ei yltänytkään vallankumoukselliseen lopputulokseen, löytyi levyltä raita, jota on hankala olla kutsumatta vuoden parhaaksi kappaleeksi. Mahtipontinen World Is Yours todistaa, että skottibändillä on vielä paljon annettavaa. Kaikinpuolin tajunnan räjäyttävän kappaleen kruunaa Allanin skottiaksentilla kuorutettu ääni. Klassikon aineksia.2. Bright Eyes - Shell Games


Conor Oberst onnistui tänä vuonna kelpolätyn lisäksi tekemään yhden uransa parhaista yksittäisistä biiseistä, Shell Gamesin. Olen pitkään jo miettinyt, miksei tämä muusikkonero ole koskaan oikein onnistunut irtaantumaan kunnolla folkahtavasta soundistaan - People's Keyn tiimoilta se sitten lopulta vihdoin tapahtui. Ja tikulla jäätä kokeileminen kannatti: lopputulos on erilainen mutta loistava! Noin neljä minuuttia maailman söpöintä lauluääntä ja taidokasta lyriikkaa twistattuna svengaavaan rytmiin. Mitä muuta Bright Eyes-fani enää kaipaa?

3. My Morning Jacket - Circuital


My Morning Jacket kuuluu bändinä ehdottomasti omiin kestosuosikkeihin. Tämän vuoden levyä odotin paljon, mutta oikeastaan kokopitkä ei lunastanut odotuksia kuin yli seitsenminuuttisen nimikkokappaleensa verran. Circuital on kaunis kappale, joka tuo esiin ehdottomasti yhtyeen parhaat puolet. My Morning Jacket kuullostaa myös biisillä paljon The Grateful Deadilta, ehkä enemmän kuin koskaan. Täyteläinen biisi, johon on vaikea olla kyllästymättä.


Ja vielä muita helmeilevissä vesissä uivia kappaleita:

4. Cut Copy - Need You Now
5. Bon Iver - Calgary
6. Jamie Woon - Night Air
7. M83 - Midnight City
8. Metronomy - The Look
9. Wavves - I Wanna Meet Dave Grohl
10. Cass McCombs - County LineHuomenna on vuorossa Jannen valinnat. Stay Tuned!

Posted in , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.