#29 Mylo XylotoJulkaisuvuosi: 2011
Ensikosketus: 2011
Helmeilevimmät biisit: Hurts Like Heaven, Charlie Brown, Up In Flames

Löytyykö levyhyllystä: Kyllä


Levyn huumaavuus:
9.3


Pöhötauti on bändien yksi pahimmista vihollisista. Taudin oireisiin kuuluu se, että ylipitkä teos onkin teemalevy ja isolla soundilla peitetään sävellysten heikkoutta ja todistellaan, että on varaa hommata huippunimet levyn taakse. Mylo Xyloto kärsii jokaisesta taudin oireista, mutta Coldplay tekee tempun, jota ei ihan äkkiä suostu uskomaan. He muuntavat pöhötaudin edukseen.

Mylo Xyloto on levy, jolta hinkkaamisen ja ison budjetin kuulee kilometrien päähän. Yleisin väite tuotetuista levyistä on se, ettei niiltä enää kuule spontaaniutta tai rentoutta. Mylo Xylotolta kuulee, koska se on Coldplayn uran rennoin, riemukkain ja hauskin levy. 

Levy lataa heti kärkeen kolme isointa pommiaan. Hurts Like Heaven, Paradise ja Charlie Brown räiskähtelevät kuin jättimäinen ilotulitus väriskaalan jokaisessa värissä ja ovat siten täydellisiä stadion-anthemeita. Näistä voiton vie Charlie Brown, jonka pienet taustalla olevat yksityiskohdat ovat aivan jumalaisen kuuloisia ja tapa millä biisi räjähtää kertosäkeeseen huimaa joka kuuntelukerralla yhtä paljon. 

Alkujysäyksen jälkeen levy jatkuu hituri-nopea-hituri-linjaa, mikä toimii yllättävän hyvin. Loppulevyn biisit eivät laadussaan pääse lähellekään avauskolmikkoa, vaikka Up In Flames ja Rihannan vierailun siivittämä Princess Of China kaikessa mauttomassa massiivisuudessaan lähelle pääsevätkin. Yksittäisillä raidoilla ei kumminkaan ole loppulevyn suhteen suurta merkitystä, koska kerrankin bändi pystyy pitämään laadun sen verran tasaisena, että levyä on ilo kuunnella loppuun asti. Vaikka tämän sanominen tuntuukin lähes väärältä, niin levyllä ei ole ensimmäistäkään turhaa biisiä ja se on ensimmäinen kerta Coldplayn uralla.

Mylo Xylotoa kuunnellessa tulee mieleen Peter Panin tarinasta tutut Kadonneet pojat. Coldplay luo tällä hetkellä musiikkiaan aivan omilla säännöillään ja antavat hauskanpidon kuulua vapaasti ja koska yhtye on maailman suurin, niin heillä on täydet resurssit myös kaikkien villeimpien ideoiden toteuttamiseen. Sillä keinolla ei luoda suurta taidetta, mutta sillä luodaan viihdettä ja parhainta onkin, ettei bändi ole lähtenyt peittelemään tarkoituksiaan. Levy on täynnä hittejä, jotka eivät haasta, mutta niiden tahdissa ei voi olla hoilaamatta mukana. Coldplay on vihdoin löytänyt oman äänensä ja se on Mylo Xyloto.Posted in , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to
#29 Mylo Xyloto

  1. Mulla menee ehkä hetki ennenku pääsen tästä yli.

    VastaaPoista

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.