#30 A Song & A Reason


Julkaisuvuosi: 2011
Ensikosketus: 2011
Helmeilevimmät biisit: A Song & A Reason, No Horizon, Brighter, Grand Prize/Fireplace
 
Levyn huumaavuus
7.9


Peräti 5 vuoden levytystauko on tehnyt Kemopetrolille selkeästi pelkästään hyvää, sillä A Song & A Reason on yksi parhaimmista tänä vuonna julkaisuista kotimaisista albumeista. Se on minulle yksi isoimmista positiivisimmista yllätyksistä kuluvana vuonna. Sillä aiemmin Kemopetrolin radioystävällinen Trip-Hopiin kallellaan oleva pop ei ole iskenyt minuun paria biisiä lukuunottamatta ja Laura Närhen viimevuotinen soololevy ei ainakaan nostanut odotuksia levyä kohtaan.

Kemopetrolin soundi on muuttunut ajattomaksi eikä yritäkkään kuulostaa mitenkään modernilta, vaikka pieniä viittauksia tähän kuuleekin esimerkiksi 7 minuuttisessa nimikkokappaleessa joka kasvaa alun pianoon rakentuvan kauniin osansa jälkeen lopussa psykedeelisen junnaavaksi elektroksi.

Levyllä kuullaan myös  kosketinsoittajan/biisintekijän Kalle Koiviston laulua kahdessa kappaleessa ja etenkin  Massive Attack tyyliseen rytmiin perustuva ja yksinkertaisen kiehtova ja tumma Brighter nouseekin yhdeksi levyn kohokohdista ja kun kohokohdista puhutaan, niin  levyn  ehdoton timantti on yli 8 minuuttinen ja kaksiosainen Grand Prize/Fireplace, jonka alun ehkä turhankin raskasointuisen industrial henkisen poljennon ja kauniin hauraiden osien vuorotteli muuttuu 4min kohdalla täysin upeasti pikkuhiljaa kasvavaan kliimaksiinsa ja viimeistään rumpujen kunnolla lähtiessä mukaan olen myyty. Yksi tämän vuoden ehdottomasti parhaimpia kotimaisia biisejä.

Kun levyllä on 10 biisiä, joista ainoastaan sinkkubiisinä julkaistu ja hieman sekavan hahmottomaksi jäävä Changing Lines ja nättiin sointukulkuun rakentuva, mutta tasapaksu Haven't Your Heart ovat levyn ainoita heikkoja kohtia, niin ei voida puhua millään tavalla huonosta albumista. Vaikka Laura Närhen kaunis lauluääni ehkä luokin välillä liian suuren kontrastin musiikin kanssa.

Sopii loistavasti esimerksi iltaisiin bussimatkoihin, joissa kaupunkien katuvalot heijastuvat ikkunasta ja sadepisaroista luoden tietyntyyppisen tunnelman johon ainakin äsken bussissa päässäni soiva No Horizon sopii mainiosti. Kuunnelkaa yllättykää ja ihastukaa!

Levystä ei löydy kappaleita Youtubesta, mutta Spotifystähän tämä löytyy. 

Posted in , , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.