#23 What Did You Expect from the Vaccines?Levyn huumaavuus
8.0


Julkaisuvuosi: 2011
Ensikosketus: Kevät 2011
Helmeilevimmät biisit: Post Break-up Sex, If You Wanna, Somebody Else's Child*
Löytyykö levyhyllystä: Kyllä


Kaikilla on varmasti tapana niputtaa tietynlaiset artistit (sanalla tietynlainen ei tässä tapauksessa ole välttämättä niin paljoa tekemistä genren kanssa) samaan kasaan syystä tai toisesta. Itselläni sellaiset kuin The Strokes, Kaiser Chiefs, Arctic Monkeys, The Horrors, Franz Ferdinand sekä jossain määrin jopa Wolfmother ja The Killers kuuluvat samaan kastiin hyväntuulista kitarapoppia, jonka tahdissa on loistavaa pomppia, mutta josta ei välttämättä löydy syvällisyyttä sen enempää. Tai johon on päättömän ihastunut yhden levyn tai muuten rajatun ajanjakson ajan, jonka jälkeen muut maat huutelevat luokseen. Kutsun tätä joukkiota yksinkertaisesti nimellä Strokes-bändit. The Vaccines kuuluu heihin.

What Did You Expect from the Vaccines? -debyytin putkahtaessa maailmaan viime keväänä se soi kyllä kaiuttimista, muttei järin tiuhaan ja lähinnä taustamölynä. Harvemmin nämä Strokes-bändit muutenkaan aiheuttavat elämää suurempia sydämentykytyksiä tai fanitytön kiljahduksia, vaan toimivat pääasiassa hauskanpidon soundtrackina. Livetapahtumat ovat sitten eri juttu - lavalla fiilistä usein luo myös sellainen, joka levyllä ei. Vaccinesia en kuitenkaan pitänyt poikkeuksena.

Kunnes jossain vaiheessa kesää tajusin, että tämähän on todellakin kelpo musiikkia. Levy on melko lyhyt, eikä varsinaisesti valtavirrasta poikkeava, mutta jotenkin henkilökohtaisesti osuva. Eikä se liity sanoituksiin, vaikka Post Break-up Sex onkin lätyn ehdottomia helmiä. Albumilta löytyy tanssijaloille vakavia lihaskramppeja aiheuttavia pirtsakoita vetoja, mutta toisaalta myös raitoja, jotka ovat enemmän mellow kuin garage. Vaihtelevuus estää tylsistymisen, mutta aiheuttaa samalla epätasaisuutta. Debyytille pientä hajoamista toki suotakoonkin. Toisella levyllä voi sitten nousta korkeammalle.

Tulevana lauantaina minun piti olla Tukholmassa pogoilemassa The Vaccinesin tahtiin, mutta kuinkas kävikään - kiertue peruttiin. Tai siirrettiin, mutta uusi päivämäärä ei sovi kalenterini kanssa yksiin, joten väliin jää (ja ketuttaa vietävästi - tai ketutti, tuli muuta onneksi tilalle). Justin Youngin kolmas kurkkuleikkaus vuoden sisään lienee ihan pätevä syy keikkojen perumiseen. Kai. Toivotaan kuitenkin, että tyypit nähtäisiin piakkoin Suomessakin tanssittamassa yleisöä hikeen.


* hidden track


Posted in , , , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.