#15 Crushing Digits


Julkaisupäivä: 2008
Ensikosketus: 2008
Helmeilevimmät biisit: Built to Fail, You Say Yes I Say Yes

Levyn huumaavuus
8.0


Veto saapuu suomeen joulukuussa neljälle klubikeikalle sen takia tänään onkin lähemmässä tarkastelussa Vedon 3 levystä keskimmäinen eli vuonna 2008 julkaistu Crushing Digits.

Toisella levyllä Veto teki perinteiset ja siirtyi selvästi elektronisempaan suuntaan, vaikka eka vuonna 2006 julkaistu There's A Beat In All Machine jo flirttailikin elektronisen musiikin kanssa ja bändin musiikkiin ovat aina kuuluneet syntikat, niin silti levyn pääpaino oli melankolisessa indie rockissa. Kuten jo sanoin toisella levyllä pääpaino kallistui elektronisen musiikin puolelle ja ekan levyn tunnelmointi on vaan enää mausteena sopassa, mutta uusi resepti myös toimii.

Levyn kohkohtia on kolme, toisena kuultava Built to Fail kuulostaa briteissä pari vuotta sitten villinneeltä New Ravelta, mutta Veto tekee sen paremmin kuin suurinosa brittikolleegoistaan. Biisi sisältää myös levyn mieleenpainuvimmat lyriikat c-osassaan.

"You lift me up from
The world of falling
You kept me going
And this is how i thank you"

You Say Yes I Say Yes kiehtoo jo nimellään ja tämä neljäntenä levyllä soiva 2min vaille 4 minuutin biisi pistää jalat liikkeelle ja valloittaa yksinkertaisuudessaan, toimiva komppi yhdistettynä erittäin yksinkertaiseen kitaraan sekä keinuvaan rosoiseen syntikkamattoon vaan toimii. Levyn tärkein osa itselleni on biisikolmikko joka toimii yhdessä, mutta ei erikseen. Crooks, Digits ja Unite. Ensin mainittu biisi toimii "introna" Digitsille joka onkin levyn vauhdikkaimpia biisejä ja vaikka halpa rumpusoundi itseäni kyseisessä biisissä häiritsee, niin toimiihan tämä kuin se kliseeksi muodostunut junan vessa, etenkin kuin vielä Unite toimii Digitsin "outrona". Yhdessä nämä muodostavatkin minulle levyn sisällä olevan oman 10min kokonaisuutensa.

Levyn loppupuoli laskee arvosanaa vaikka Duck Husk And Be Still onkin erittäin hieno päätösbiisi hyvälle, mutta toisaalta myös tasapaksuhkolle levylle, joka toimii tietyssä mielentilassa erinomaisesti. Haluat tanssia, mutta rahkeesi eivät riitä muuhun kuin musiikin tahtiin keinumiseen tai vaihtoehtoisesti agressiiviseen hyppimiseen. Toimii kuumassa hikisessä klubiolosuhteissa tanssittajana, mutta ei ehkä sittenkään baarin puolella taustamusana tanssilattialla ja hyvä niin.Ja niin ne keikkapäivät, menkää ihmeessä katsomaan, sillä Veton keikkoja on kehuttu erittäin hyviksi ja lämppärinä on vielä lupaava eestiläinen bändi nimeltä Ewert And The Two Dragons

VETO JA EWERT AND THE TWO DRAGONS

Ke 7.12.2011 Helsinki, Tavastia
To 8.12.2011 Tampere, Klubi
Pe 9.12.2011 Jyväskylä, Lutakko
La 10.12.2011 Turku, Klubi

Posted in , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to
#15 Crushing Digits

  1. Jesh, mulla VETOlta toimii ehdottomasti parhaiten There's A Beat In All Machines.. Pitää yrittää kuunnella uudempiakin vielä ennen keikkaa!

    Pitäisköhän mun kirjotella tosta Ewertistä vielä jossain vaiheessa 8)

    VastaaPoista

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.