#16 Employment


Julkaisupäivä: 2005
Ensikosketus: 2005
Helmeilevimmät biisit: Modern Way, Everyday I Love You Less And Less, I Predict A Riot
Löytyykö levyhyllystä: Kyllä
Levyn huumaavuus
8.0

Ensi perjantain Kaiser Chiefs -keikkaa odotellessa on mitä mainoin pistää tarkasteluun levy kyseessä olevalta brittiorkesterilta. Bändin tähän asti kovimpana levynä pidän ehdottomasti debyyttiä, Employmentia - sopivan energinen, kantaaottava ja vielä sävellyksiltään oikein kelpo Employment on kaikin puolin todella miellyttävää kuunneltavaa. 

Kaiser Chiefsiä on koko uransa aikana ivattu "yllättämättömyydestä" ja siitä, että he eivät brittirockin varsinaisina kulta-aikoina olisi millään päässet samanlaiseen suosioon kuin 2000-luvulla. Eikä Kaiser Chiefs oo omiin kestosuosikkeihin ikinä kuulunutkaan. Se ei kuitenkaan poista sitä asiaa etteikö Employment olisi levynä mainio! Levyltä on kuultavissa kaikuja niin Parklife -ajan Blurista kuin myös 70-luvun lopun punkista.

Employment onnistuu pitämään otteessaan muutamalla todella mainiolla ja energisellä vedolla. Ykköshittien (Everyday I Love You  Less and Less, I Predict A Riot) alta kuoriutuu lisää erittäin hyviä (Modern Way, Saturday Night, Oh My God) ja ennen kaikkea tanssittavia biisejä! Mitään kovin persoonallistahan levyn soundissa ei ole, mutta näppärän melodiset biisit osaavat tarttua päähän kyllä kovin helposti. Olen lisäksi oppinut pitämään Ricky Wilsonin junttimaisesta äänestä laulaa, siinä on jotain samaa mitä löytyy myös James Murphyn äänestä. 

Kaiser Chiefs oli ennakkoon vuonna 2005 ehdottomasti The Braveryn ohella kovin levydebytöidä Briteissä. Jännää, että näinkin kunnianhimoisen bändin kohdalla se debyytti on tähän astisista levyistä ehdottomasti se kovin, viimeisen kolmen levyn aikana Kaiser Chiefs on menettäny ainakin omissa silmissäni yllätyspotentiaalin lähes nollaan.

Toivottavasti Kaiser Chiefs soittaa perjantaina oikein paljon biisejä Employmentilta, soittaisivat ainakin tämän:
Posted in , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

2 Responses to
#16 Employment

  1. Keikkaa odotellessa, toivottavasti yleisö ja bändi ovat hyvin läsnä ja saadaan loistava meininki aikaan!

    VastaaPoista

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.