#420 Big Fat Lie

                       Diivan sydänsurut


Julkaisuvuosi: 2014
Ensikosketus: 2014
Helmeilevimmät biisit: On the Rocks, Just a Girl, Bang
Löytyykö levyhyllystä: Spotify, yms.

Levyn huumaavuus
                                   6.4

Vannoin tiistaina, etten kirjoita top 10 -listoja, joten vaikka tähän väliin nyt ilmestyikin Jarmon mainio lista, niin pysyn kannassani. Jos kuitenkin tekisin listat, niin levylistalle päätyisi lähinnä tänä vuonna täällä arvioimiani levyjä (vaikkapa By The Sean levy) ja ehkä myös Captain Cougarin ja Kiveskiveksen uusimmat, biisilistalle taas menisi ainakin snowbirdin All Wishes Are Ghosts ja Kalkitoksen Hiljaisuus. Mutta ei vuoden parhaista minun osalta sen enempää, arvostelun pariin.

Tiistaina siis kirjoittelin Cherylistä ja tänään hänen amerikanversiosta, Nicole Scherzingeristä. Cherylin tavoin myös Scherzingerin uraan kuuluu Popstars-kilpailu, suosioon nouseminen popryhmän riveissä (Pussycat Dolls) ja brittien X Factorissa tuomarointi (kaudet 9 ja 10). Soolouran suhteen hänellä on ollut vaikeampaa, tämänvuotinen Big Fat Lie on vasta hänen toinen julkaistu levynsä, vaikka hän on levyttänyt niitä käsittääkseni jo useamman. Onneksi Big Fat Lie julkaistiin. Vaikka BFL onkin hitusen väsähtänyt ja trendeistä jäljessä, niin se on myös tiivis, toimiva ja hyvinkin kuunneltava kokonaisuus. Scherzingerin lisäksi kiitoksen tästä ansaitsevat levyn biiseistä ja tuotannosta pääosin vastanneet rutinoituneet ja osaavat Terius ”The-Dream” Nash ja Christopher "Tricky" Stewart.

BFL:n biisit ovat virkistävän hillittyjä ja alakuloisia. Ainoastaan levyn aloittava Your Love on pirteämpi ja tanssittavampi viisu, muuten tarjolla on lähinnä sydänsurua ja elämänväsymystä eri tavoin esiin tuovia biisejä. Yleisestä alavireisyydestä huolimatta popkoukkuja tarjoavia biisejä on silti tarpeeksi. Parhaimmat biisit (Just a Girl ja Bang) ovat kuitenkin enemmänkin tunnelmointeja kuin pophittejä. Hauskin biisi taas on Electric Blue, joka on on oikein pätevä The Neptunes/Pharrel Williams -pastissi.

Nicole Scherzinger tarjoaa levyllään alakuloa ja sydänsurua, mutta kyllähän ne negatiivisetkin tunteet saa ja pitää ilmaista. Ehkäpä hänellä on nyt vapautuneempi olo.J.K. On hyvinkin mahdollista, että ennen joulua tänne ilmestyy vielä lista tai pari. Ensi vuoden puolellakin tänne voi taas ilmestyä kirjoituksia, katellaan.


Posted in , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.