#421 Ballroom

             Popihanuutta ja särjettyjä sieluja


Julkaisuvuosi: 2014
Ensikosketus: 2015
Helmeilevimmät biisit: Coldest Summer, Back 4 More, Seven Seas
Löytyykö levyhyllystä: Bandcamp, Spotify, yms.

Levyn huumaavuus
                                    7.7
 
Uusi vuosi, vanhat kujeet. Eli kirjoituksia levyistä ainakin kaksi kertaa viikossa (ti ja ke), ja taukoviikot ova tietenkin mahdollisia. Viime vuonna keskityin ainoastaan uusiin levyihin, mutta tänä vuonna voisi kirjoitella välillä myös vanhemmista levyistä. Ekana kuitenkin vain reilut 3 kuukautta vanha Ballroom, ranskalaisen Tahiti 80:n kuudes levy.

Tahiti 80 on ranskalainen popbändi, joka ei ole varmastikaan saanut niin paljon arvostusta ja menestystä kuin se toinen samoihin aikoihin aloitellut ranskalaisen popbändi, Phoenix. Ja kyllähän Phoenix on paremmin onnistunut säilyttämään tasonsa. Omalla kohdalla Tahiti 80 katosi kartalta lähes kokonaan mainion Wallpaper For The Soul -kakkoslevyn (2002) jälkeen. Kolmoslevyyn (2005) tutustuin vain videobiisin verran, neloslevy (2008) meni täysin ohi ja viitoslevyyn (2011) tutustuin vain yhden suht negatiivissävytteisen lehtiarvostelun (joku brittilehti) kautta. Ballroominkin löysin ihan sattumalta, mutta hyvä kun löysin. Levy tuntuu onistuneelta paluulta kakkoslevyn aikaiseen poppaukseen, eli myös Ballroomilta löytyy haikeita biisejä rakkaudesta ja muutama hieman yllättävämpi veto. Omana lisänä kuutoslevyllä on aimo annos discosävyjä, mikä on vain plussaa.

Yksittäisistä biiseistä parhaiten mieleen jää kolmosbiisi Coldest Summerin discopoppaus ja ysibiisi Seven Seasin Beach Boys-poppaus, mutta myös niiden välissä olevat biisit tarjoavat aimoannoksen popihanuutta, vaikka teksteissä ei aurinko aina paistakaan; mm. Back 4 Moressa laulaja Xavier Boyer tylyttää pehmeästi ”What you are and what you wanna be/Doesn’t really matter at all” ja Roberrissa hän uhoaa pehmeästi ”I don’t wanna make it OK/I just wanna hit the big TIME/I’m gonna be a star in no time”. Popihanuus ja hitunen surumieltä ja pettymystä on tietenkin klassinen yhdistelmä, ja Tahiti 80 yhdistelee niitä taitavasti. Esimerkkinä vaikka videobiisit Crush ja Missing. Missing on parempi.

Posted in , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.