#399 Lost In Alphaville

                                      P:n kaverin uusin paluu


Julkaisuvuosi: 2014
Ensikosketus: 2014
Helmeilevimmät biisit: Traces Of Our Tears, Song of Remembering
Löytyykö levyhyllystä: Spotify, yms.

Levyn huumaavuus
                                   7.4


Matt Sharp on Weezerin – jolta muuten ilmestyy kuukauden päästä uusi levy, Everything Will Be Alright in the End – alkuperäisjäseniä, mutta perusti tuossa yhtyeessä ollessaan myös oman bändin/projektin, The Rentalsin. Rentals julkaisi -90-luvulla kaksi levyä, josta ekalla on se hitti. Nyt on vuorossa uusi, kenties kolmanneksi Rentals-levyksi laskettava levy, jonka biisit ovat periaatteessa vanhoja: Matt Sharp julkaisi ne käsittääkseni jo kertaalleen Songs About Time nimisen projektin tiimoilta vuonna 2009. Nyt hän on toteuttanut biisit uudelleen muutaman vierailijan/lainajäsenen kanssa; esim. Luciuksen Jess Wolfe ja Holly Laessig laulavat niin tausta- kuin päävokaaleja ja Black Keysin Patrick Carney rumpaloi.

LIA on pontevaa poppausta lähes alusta loppuun, biisi toisensa perään on oikein napakkaa ja mallikasta menoa. Sopivasta särmikkyydestä huolimatta biisit ovat myös hyvin huoliteltuja; levystä kuulee, että sovituksiin ja tuotantoon on nähty vaivaa. Myöskään tekstit eivät ole mitään peruskauraa, vaan niistä löytyy angstia ja kitkeryyttä siinä missä haikeuttakin, niin kuin löytyy Sharpin laulannastakin. Wolfe ja Laessig tarjoavat omalla laulannallaan sopivaa vastapainoa Sharpille.

Matt Sharp on selvästikin kunnianhimoinen muusikko, eli pelkkää popnautintoa LIA ei ole. Popin ei tietenkään tarvitse olla rentoa ja välitöntä ollakseen hyvää, jopa loistavaa, ja LIA on pienoisesta kireydestä ja vimmaisuudesta huolimatta suurimman osan ajasta melkoisen loistavaa. Levyn aloittavasta It's Time to Come Homesta levyn päättävään hieman härömpään The Futureen asti LIA on täynnään energistä ja mieleenjäävää menoa.
 Posted in , , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.