#398 Up At Lagrange

                                       SydänsurupoppaustaLevyn huumaavuus
                                                                 
                                     7.6


Julkaisuvuosi: 2014
Ensikosketus: 2014
Helmeilevimmät biisit: Your Doubting Heart, I Knew You'd Understand
Löytyykö levyhyllystä: Spotify, yms.

Eilen kirjoittelin By The Sean escape popista, mutta tällä kertaa tarjolla on ehtaa englantilaista indiepoppia. Hobbes Fanclub tarjoaa ekalla levyllään juuri sellaista kitarapoppausta, jonka ainakin minä yhdistän helpoiten indiepoppiin. Tarjolla on siis melodisia, energisiä ja haikeita lauluja rakkaudesta ja etenkin siitä kun rakkaudessa on jo railoja.

Jo yhtyeen nimestä voi päätellä, että kitarapopin perinteet on heillä tiedossa ja myös levyltäkin tämä kuuluu. THF ei tee varsinaisesti mitään mitä jo lukuisat popparit eivät olisi tehneet. Mikään ei tietenkään voita hyvää indiepoppia, ja THF:n taitaa hyvän indiepopin niksit. Asiaa auttaa, että bändissä on kaksi pätevää laulajaa: Leon hoitaa päävokaalit hyvin sympaattisesti, ja Louise tarjoaa taustalta vokaaleja ja nousee muutamalla biisillä etualallekin.

Levy poppaa parhaiten levyn alussa. Videobiisi Your Doubting Heart, The Boy From Outer Space ja I Knew You'd Understand tarjoavat niin laulun, kitaroinnin kuin tekstien osalta hyvinkin mainiota indiepoppausta. Niiden jälkeen THF menee hieman enemmän sydänsurun ja hitaampien tempojen pariin. Etenkin How You Could Leave Me Like This on hyvinkin vakuuttava eron jälkeisen shokin kuvauksessa. Onneksi sitä seuraa tempoa huomattavasti nopeuttava ja taas kerran mainiota kitarointia ja rumpusaundeja tarjoava Outside Myself. Sitä taas seuraa Louisen tähtihetki Why You Should Tell The Truth, joka on levyn toinen erityisen mainio sydänsurubiisi. Ja levyn päättävä Sometimes on se kolmas.

THF ei ole omaperäisin indiepopbändi. Vaikkapa kotoinen The New Tigers tekee samat jutut hieman omaäänisemmin. Mutta joskus pelkkä perinteinen indiepop riittää. Niin nytkin.
 
 


 

Posted in , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.