#357 Colors

                                                  Liikaa kunnianhimoa
Julkaisuvuosi: 2013
Ensikosketus: 2013
Helmeilevimmät biisit: Goliat, En stund på jorden
Löytyykö levyhyllystä: Spotify, yms.
 
Levyn huumaavuus
                                              6.8
 
Tiistaina kirjoitin Lisa Miskovskysta, ja myös tänään käsittelyssä on ruotsalaisen naisartistin vasta ilmestynyt levy, Lalehin Colors. Laleh Pourkarim on käsittääkseni tähtiluokkaa Ruotsissa – hän on mm. osallistunut Ruotsin vastineeseen Vain elämäähän eli Så mycket bättreen – ja hänellä on varmasti mahdollisuudet menestyä myös muualla Euroopassa. Colorsilla kansainvälistä läpimurtoa edesauttamassa on kunnianhimoisesti toteutettuja kappaleita, joiden voisi kuvitella toimivan keikoilla ja tuovan esiin Lalehin karismaa ja esiintymistaitoja. Muutamat levyn kappaleista ovat myös aidosti hyviä. Valitettavasti levyltä puuttuu kappaleet toisiinsa yhdistävä punainen lanka etenkin levyn alkupuolella, ja kappaleesta toiseen tunnelmat ja melkein jopa musiikkityylit vaihtuvat, mikä ei ole kovinkaan nautittavaa.

Jos ei muuta, niin hyvinkin erityyppiset biisit tuovat esiin Lalehin kyvyn laulaa monipuolisesti ja tehdä niin energisiä pophittejä (Colors, Stars Align) kuin dramaattisempaa tunnelmointia (Dark Shadow ja Return To The Soil). Parhaiten Laleh onnistuu kuitenkin kun ei yritä liikaa ja unohtaa turhan kikkailun sovituksien, tuotannon ja laulamisen suhteen. Näin tapahtuu levyn kolmella viimeisellä kappaleella, joissa Laleh vaihtaa laulukielen englannista ruotsiin. Niin Goliat, En stund pä jorden kuin Solen och dagenkin ovat kauniita, tarpeeksi yksinkertaisesti toteutettuja kappaleita, joissa on rauhaa ja ilmavuutta, joka levyn muista kappaleista puuttuu. Etenkin Goliat on hieno tsemppibiisi.

Laleh on kinnostava artisti, sen myös Colors osoittaa, mutta tällä levyllä hän menee kunnianhimoisuudessa liian pitkälle. Ehdottoman hyviä biisejä levyllä kuitenkin on. Nimibiisikin kuuluu niihin:Posted in , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.