#358 Cosmogramma


Jumimusan aatelia 


Julkaisuvuosi: 2010
Ensikosketus: 2013
Helmeilevimmät biisit: Zodiac Shit, Do the Astral Plane, Clock Catcher
Löytyykö levyhyllystä: Kyllä


Levyn huumaavuus
8.8Mä en ennen ymmärtänyt ollenkaan Flying Lotusta. Kaikki oli ihan messissä, kun tämän mystisen jäbän ilmoitettiin esiintyvän Flow-festareilla vähän aikaa sitten. Minä en ollut. En vain ymmärtänyt miten joku voi pitää sellaista kilistelyä hyvänä musana.

Mutta kappas vaan. Päätin kuitenkin yksi ilta tutustua tähän muukalaisbändiin ja yllätyin varsin positiivisesti. Ja hei: se GTA V:n soundtrackilla mukana oleva raita sai mut totaaliseen koukkuun (tsekatkaa jos ette ole vielä tsekanneet!).

En oikein tiedä edes mikä tässä musiikissa mua alkoi viehättää. Sanonpa vaan, että tää on mahtavaa jumimusiikkia. Tätä tekee mieli kuunnella, kun päässä ei pyöri mitään. Jos ei halua miettiä elämää suurempia kysymyksiä ja syntyjä syviä niin Flying Lotus kantsii laittaa pyörimään.

Cosmogramma on tiivis ja hyvä albumi. Tässä kiteytyy mahtavasti kaikki missä Flying Lotuksessa on kysymys. Paljon hyviä makeita soundeja siellä täällä ja kansikuvakin on taiteellisen hieno. Cosmogramma on pehmeästi pulppuavaa hip-hop jynkytystä jazz-elementeillä höystettynä. Jos Boards of Canadaa nopeutettaisiin moninkertaiseksi, se varmaan kuulloistaisi tältä.

Zodiac Shit ja Clock Catcher on päässy mun soittolistoille. Do the Astral Plane on kans kova. Tämä levy kannattaisi ainakin minun mielestä olla kaikkien musadiggareiden hyllyissä. Varaudu kuitenkin, ettei välttämättä aukea heti ekalla kerralla.Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.