#349 Our NationKarvas makusteltava


                                                               Julkaisuvuosi: 2013
Ensikosketus: 2013
Helmeilevimmät biisit: Older, Eurozone, No Thanks
Löytyykö levyhyllystä: Kyllä


Levyn huumaavuus
6.2


Suomesta on parin vuoden sisään tullut erinomaisia elektrolevyjä. Sin Cos Tanin debyytti oli hunajainen, Huoratronin Cryptoracy omassa mielessä varsin erikoinen tapaus ja Shine 2009:n debyytti Realism suorastaan täydellinen. 

Olen odottanut Shine 2009:n kakkoslevyä kuin kuuta nousevaa. Bändi ajautui juuri Modular People-lafkan leipiin, jonka palveluksessa toimivat indie-jättiläisistä ainakin Cut Copy ja Tame Impala. Viime keväänä sinkkuna lohkaistu Eurozone oli liian hyvän kuuloista ollakseen edes totta. Täydellistä euroysärivibaa puhkuva single jätti tulevalle levylle isot saappaat täytettäviksi.

Uusi albumi Our Nation on kunnon sekametelisoppa. On nopea ysäripoljentaa, hitaampaa slovaria, akustista kitaraa ja suomen kieltäkin. Kaikkea mahdollista. Olen henkilökohtaisesti sitä mieltä, että tässä on levinnyt pakka vähä käsiin. Realism pysyi omassa genressään alusta loppuun asti, Our Nation poukkoilee vähän siellä sun täällä. Suomen Sydän esimerkiksi vaihtaa yllättäen puolessa välissä enkun suomen kieleen, kuullostaa ihan siltä kuin taustalla soisi Ajankohtaisen Kakkosen tunnari.

Muutama biisi onnistuu osumaan ytimeen. Older varsinkin. Se on loistava kappale, joka kertoo  duon mukaan vanhenemisesta ja ikuisesti coolina pysymisestä. Shine 2009 on hakenut inspistä kappaleeseen kuulemma George Michaelista.

Helsinkiläisduon kakkoslätty on vaikea, irtonainen ja vähän turhahko. Mieleen tulee karkkipussi, jossa on muutama hyvä karkki mutta loput on ihan huonoja. Posted in , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.