#348 The Speed of Things

                                               Nostalgista poppailua

Julkaisuvuosi: 2013
Ensikosketus: 2013
Helmeilevimmät biisit: If You Didn't See Me (Then You Weren't On The Dancefloor), War Zone
Löytyykö levyhyllystä: Spotify, yms.

Levyn huumaavuus
7.3
 
Dale Earnhardt Jr. Jr. on Daniel Zottista ja Joshua Epsteinista koostuva detroitilainen duo, joka tuli ainakin minulle tutuksi We Almost Lost Detroitista pari vuotta sitten. Nyt he ovat saaneet aikaiseksi toisen levyn, joka on hieman elektronisempi, vaikka ei perinteisintä elektropoppia olekaan. The Speed of Things on kuin hillitymmin ja suoraviivaisemmin toteutettua Passion Pitiä tai elektromaustein ja popmentaliteetilla toteutettua Wilcoa. Passion Pitiä se muistuttaa äänimaailmoissaan ja Wilcoa laulajan äänen osalta. Lopputuloksena Passion Pitin ja Wilcon yhdistämisestä on levy, jonka alkupuolella on kasa mainioita popralleja ja yksi todella mieleenjäävä kipale.

Tuo biisi on If You Didn't See Me (Then You Weren't On The Dancefloor) eli IYDSM (TYWOTD), joka on varsin vallaton biisi ja levyn ainoa varsinainen tanssilattian täyttäjä. Muuten levyn kipaleet ovat sympaattista ja pääosin energistä elektromausteista poppista, joissa on myös nostalgista 1970-luvun henkeä, hyvin iskeviä ja tarttuvia kertosäkeitä ja mukavia saundeja. Levyn loppua kohden meno hieman hidastuu ja70-lukuvaikutteet tunkevat jo liikaakin pintaan. Levyn heikoimmat biisit löytyvätkin lopusta, josta ainakin yltiöromanttiset Don't Tell Men ja Glorian olisi voinut tiputtaa pois. Levyn päättävä War Zone, joka yhdistää onnistuneesti niin DEJJ:n hempeämpää kuin menevämpää puolta, on kuitenkin paluu parempaan.

The Speed of Things on levy, joka hyytyy hieman loppua kohden, mutta on kokonaisuutena tarpeeksi innostava moderni poplevy, ainakin siihen asti kun Cut Copyn uusin levy ilmestyy. IYDSM (TYWOTD):ta on kaksi videota, official ja lyrics. Niistä tässä lyrics.

"You're supposed to roll your hips in time/You're supposed to see your age rewind": 

 

Posted in , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.