#347 Heaven Sent

                                        Komeaa tulkintaaJulkaisuvuosi: 2013
Ensikosketus: 2013
Helmeilevimmät biisit: Leanan Sidhe, If, Where The Heart Lies 
Löytyykö levyhyllystä: Spotify, yms.

Levyn huumaavuus
                                                 6.3

Maggie Reilly on pitkän linjan artisti, jonka laulua moni (-90-luvulla) radiota kuunnellut on varmasti kuullut ainakin kahdella kappaleella, Mike Oldfieldin Moonlight Shadowilla ja Reillyn omalla Every Time We Touchilla. Minulle Reilly on tuttu vain noista kahdesta kappaleesta, mutta ihan mielenkiinnosta päätin kuunnella, mitä hän on saanut aikaiseksi uusimmalla levyllään.

 
Kovinkaan paljon ei ole muuttunut sitten ETWT:n. Reillyllä on edelleen tunnistettava oma äänensä, ja musiikki on tunnelmallista aikuispoprockia. Joillain kappaleilla on kelttisävyjä, hieman menevimmissä kipaleissa on perinteisiä kitarasooloja ja herkkiä balladejakin levyltä löytyy. Levyllä on kuitenkin muutama joukosta erottuva ja kaavaa tavalla tai toisella rikkova biisi.
 
Ensin on tietenkin nimibiisi, joka on diskovaikutteinen poppala ja todellakin ainoa laatuaan levyllä eli millään toisella levyn kappaleista ei ole diskoviuluja tai yhtä hilpeää menoa. Toinen selvästi joukosta erottuva biisi on Break of Day, joka on yllättävä yhdistelmä elektronisia sävyjä ja Tarja Turunen-meininkiä eli teatraalista rokkia. Leanan Sidhe taas on kelttisävyinen lähes maaginen tunnelmointi. Hetkittäin perinteisempikin meininki toimii; If on hyvä balladi ja levyn päättävä Where the Heart Lies on tunnelmallinen laulu kaukorakkaudesta kertosäkeellä, joka on melkoista singalong-meininkiä:
 
"I crossed the widest ocean from sea to shining sea/still I heard you calling out to me/For wherever I may travel/no matter where I roam/I can feel your heartbeat call me home."
 
Heaven Sent osoittaa, että Reilly osaa edelleen laulaa ja eläytyä kappaleisiin. Levyn alkupuoli on valitettavasti liian aikuisradiopop-vaikutteista ja levyn loppupuolella on liikaa balladeja. Mutta keskiväli (biisit 5-8) on ihan innostavaa kuunneltavaa ja itse Reillyn laulamisessa ei ole mitään vikaa missään kappaleessa. Eli jos haluat kuulla Reillyn komeaa tulkintaa, niin kyllä tällä levyllä on hyvät hetkensä. Reillyn mahdollisesti myös keikkatilanteessa komeaa tulkintaa voi käydä kuulemassa ja katsomassa muuten ensi viikolla Helsingissä, Tampereella, Lahdessa, Oulussa ja Porissa. 

Videobiisiä levylle ei ole vieltä tehty, joten tsekatkaa kuunvalon varjoa

Posted in , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.