#343 Rows of Houses

                                Ärhäkkää tunnelmointia


Julkaisuvuosi: 2013
Ensikosketus: 2013
Helmeilevimmät biisit: My Imaginery Friends, Times Are Rough, Empty Busses
Löytyykö levyhyllystä: Kyllä


Levyn huumaavuus
8.1

Penniless on yli 20 vuotta alternative rock/power pop -musiikkia tehnyt suomalainen yhtye, joka ei ole koskaan nauttinut mitään supersuosiota. He ovat kuitenkin jo 15 vuoden ajan levyttäneet ruotsalaiselle A West Side Fabrications levy-yhtiölle, heistä on bio täällä, bändin basisti Kimmo Kurittu on ollut vuodesta 2007 Maj Karman jäsen, ja Alisaaren veljeskolmikosta Pekka on käsittääkseni toiminut eri yhtyeiden levyjen tuottajana. Eli jos ei muuta niin Penniless on saanut arvostusta piireissä. Mulle yhtye on tuttu vain muutaman radiosta kuullun kappaleen verran eli heidän uusin levynsä Rows of Houses on ensimmäinen Penniless-levyni.

RoH alkaa kahdella kitkeräsävyisellä hidastempoisella poppauksella (Are You Talking to Me? ja My Imaginery Friends), joita seuraa hurja ja ärhäkkä Times Are Rough. Sitä taas seuraa Harbour Lights, melodinen mutta painostava poppala, jonka tarttuva kertosäe menee näin "And the car we drive isn't mine/in the harbour lights it shines for a new life/and the drugs we've tried have made us blind/to the world outside where only the kids are still alright". Hilpeää. Meno jatkuu senkin jälkeen samana eli virkistävän angstisena niin tekstien, laulun kuin soitannon suhteen. Kappaleet ovat suht hidastempoisia, mutta täynnä painostavaa tunnelmaa, koukkuja ja yllättäviä käänteitä. Esim. Story & Rhyme alkaa tarttuvana powerpoppina, mutta muuntautuu lopussa progerokiksi.

Levyltä huokuu Pennilessin kokemus ja kyky tehdä särmikästä vaihtoehtoisempaa kitararockia. Kappaleet ovat vahvoja, soitto pelaa ja turhautumista huokuvat tekstit sopivat musiikkiin oivasti. Eli Rows of Houses on onnistunut teos genressään ja levy niille, jotka nauttivat ärhäkkkyydestä, mutta eivät tarvitse sen oheen vauhdikasta kohkausta.

Videota ei levyn biiseistä ole vielä tehty, mutta liveveto Story & Rhymesta löytyi:


 

Posted in , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

3 Responses to #343 Rows of Houses

  1. Penniless on bändi, jota arvostan paljon enemmän kuin nykyään kuuntelen. Suosikkilevyni taitaa olla Anola (vuodelta 2001).

    VastaaPoista
  2. Liitettiin tämä meidän FB-sivuille. Kiitokset arviosta. T:Penniless

    VastaaPoista
  3. Kiitos linkkauksesta. Tänäänkin on tullut kuunneltua levyä.

    VastaaPoista

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.