#342 Aerotropolis

                                              Bileet päättyvät liian pian
Julkaisuvuosi: 2013
Ensikosketus: 2013
Helmeilevimmät biisit: Beach Mode (Keep It Simple), Mr Cake, Eternal Mode
Löytyykö levyhyllystä: Spotify, yms.Levyn huumaavuus
6.4

Viime viikko päättyi tämän blogin osalta Scarlet Youthin EP:llä, ja uusi alkaa Ikonikan kokopitkällä, joka ainakin minun puolestani olisi saanut myös olla EP.

Sara Abdel-Hamidin eli Ikonikan toinen levy sisältää 14 kipaletta elektroa, mutta niistä vain ensimmäiset viisi jaksavat kiinnostaa minua. Jo levyn kuudennella biisillä Ikonika siirtyy tiukasta, mutta menevästä ja sopivan melodisesta elektrosta painostavaan tunnelmanluontiin ja hieman liikaa keskittymistä vaativaan kikkailuun. Aerotropoliksen loppupuolen tarjonta siis kalpenee vertailussa alun biiseihin, hauskaan Mr Cakeen ja 1980-luvun pelimusiikin mieleen tuovaan Eternal Modeen sekä levyn ainoaan vokaalibiisiin, Beach Modeen, jolla laulaa tästä blogista tuttu Jessy Lanza. Siinä tulikin lueteltua levyn kolme huippua, ja ne kaikki ovat levyn alkupuolella. 

Ehkä eniten minua vaivaa Aerotropoliksessa se, että levy alkaa jopa hieman bilehenkisesti, mutta siirtyy vähitellen ihan erilaisiin tunnelmiin. Tietyssä määrin tuntuu myös, että Ikonika luottaa liikaa samoihin saundeihin; loppua kohden samoja synasaundeja ja rytmejä ei enää jaksa. Myönnän kyllä, että levyn loppupuoleltakin löytyy erottuvia hetkiä. Manchego on kovaa tykitystä, Mega Church on nimensä mukaisesti massiivinen ja tiheä, ja Backhand Winners on melkoista rytmi- ja äänikikkailua. Sinänsä siis omaleimaista ja arvostettavaa menoa, mutta...

Vaikka levy ei toimikaan minulle kokonaisuutena, niin alku on loistavahko, ja videobiisi Mr Cake ei ole hauska vain biisinä vaan myös videona. Jos olet koskaan miettinyt, millainen GTA-peli voisi olla, jos siinä voisi pelata naisena, niin tässä yksi mahdollisuus:


Posted in , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.