#341 The Road Goes On

                                   Onnistunut kokeilu
Julkaisuvuosi: 2013
Ensikosketus: 2013
Helmeilevimmät biisit: The Road Goes On, Warm Jets
Löytyykö levyhyllystä: Spotify, yms.
 
Levyn huumaavuus
7.7
 
Suomalais-saksalainen dreampopbändi Scarlet Youth tekee kaunista, haikeaa ja sydänsuruista unipoppia. Yhtye julkaisi toisen levynsä, melko onnistuneen The Everchancing Viewn tämän vuoden alussa. Tänään yhtye, jonka pääjäsenet ovat ovat Kalle Pyyhtinen ja laulusta vastaava saksalainen Markus Baltes, julkaisi digitaalisen EP:n The Road Goes Onin, jolla on dreampop/ambient-tunnelmointia kahden yli 7 minuuttisen ja yhden yli 9 minuuttisen kappaleen verran. Vaikka SY on levyilläänkin suht rauhallinen, niin tällä EP:llä he ovat unohtaneet popimman menon ja myös shoegazen kokonaan ja keskittyneet ambienthenkiseen tunnelmien kehittelyyn. Lopputuloksena on yhtyeen rauhallisin, miellyttävin ja omaleimaisin julkaisu.

EP:n kaksi ensimmäistä kappaletta, nimibiisi ja Later That Night, ovat periaatteessa perinteisiä SY -kappaleita. Bartes laulaa yhtä sydänsuruisesti kuin ennenkin ja niin tekstit kuin melodiankulut ovat Everchancing Viewltä tuttuja. Mutta tärkeä muutos on, että kappaleissa ei ole kiire minnekään, ja etenkin nimibiisi kehittyy kiinnostavasti loppua kohti edetessään. EP:n päättävä Warm Jets on kaikista selvin muutos entiseen, rauhallinen, jopa ylväs instrumentaali -70-luvun ambientin hengessä.

EP ei välttämättä ole muuta kuin lyhyehkö kokeilu hieman erilaiseen tyyliin, mutta ainakin minua se miellyttää enemmän kuin Scarlet Youthin aiemmat levytykset. Toivottavasti Pyyhtinen ja kumppanit eivät luovu täysin tämän EP:n rauhallisesta tunnelmoinnista; joskus sydänsurut välittyvät vielä paremmin, kun hidastetaan tahtia. Ei silti, kyllä SY:n perusmeininkikin toimii, siitä esimerkkinä yhtyeen ekalta levyltä löytyvä Somewhere.

Posted in , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.