#339 Trouble Will Find Me

Romantikoilta romantikoilleJulkaisuvuosi: 2013
Ensikosketus: 2013
Helmeilevimmät biisit: Fireproof, Heavenfaced, This is the Last Time, Humiliation
Löytyykö levyhyllystä: Ei


Levyn huumaavuus
8.0


Alkukeväästä julkaistu The Nationalin Trouble Will Find Me ei iskenyt kertaheitolla. Siinä missä High Violet löi heti ällikällä, on uusin albumi vaatinut kuuntelukertoja useampiakin, ennen kuin sen sisälle on kunnolla sujahtanut.

Matt Berninger on edelleen yksi mun suosikkilaulajia. Hän on niin hauska köriläs. Miehen sanoitukset ja kertakaikkisen mahtava ääni kruunavat koko paketin. 

Kuudennella levyllä on tunnelmaa. Se on rauhallinen ja pohdiskeleva ihmissuhdetilitys keski-ikäistyneen miehen näkökulmasta. Kaipuu, rakkaus, itsesääli ja vaatimattomuus paistavat läpi kappaleiden sanoituksista. Trouble Will Find Me on oivaa musiikkia romantiikkaa vailla oleville yksinäisille kuuntelijoille.

Uudella levyllä on 13 biisiä. Niistä kaikki eivät suinkaan ole yhtä timanttia. En tykkää kolmesta ensimmäisestä biisistä yhtään. I Should Live in Salt on varmaan lattein avauskappale mitä The National on koskaan tehnyt. Demonsistakaan en tykkää. Enkä Don't Swallow the Capista, vaikka biisin kertosäkeessä lauletaankin "To see me cry / play Let It Be / or Nevermind".

On jännää huomata miten Matt Berninger bändeineen pääsee kappaleillaan jälleen kerran ihon sisään. Biiseistä ennen kaikkea Heavenfaced ja I Need My Girl ansaitsevat suurkiitosta. Fireproofin kitara on myös suorastaan ihastuttava! The Nationalia on vain niin mahtavaa kuunnella, yksi maailman parhaista tämänhetkisistä bändeistä.

Uusi levy ei todellakaan keksi pyörää uudelleen mutta se on hyvää musiikkia.


Posted in , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

3 Responses to #339 Trouble Will Find Me

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Mulla oikeastaan kaikki The Nationalin levyt ovat vaatineet aika paljon kuuntelua auetakseen. Jo nyt osaan kuitenkin sanoa, että tykkään tästä enemmän kuin High Violetista. Ei Trouble Will Find Me kuitenkaan Alligatorin ja Boxerin tasolle yllä.

  Pink Rabbitsin olisin valmis nostamaan National-klassikoiden joukkoon City Middlen, Slow Shown ja vastaavien seuraan.

  VastaaPoista
 3. Boxer on mun ehdoton suosikki!

  VastaaPoista

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.