#333 Invisible In Your City

                                    Lempeä haukotus


Julkaisuvuosi: 2013
Ensikosketus: 2013
Helmeilevimmät biisit: Invisible In Your City, Why Didn't You Call
Löytyykö levyhyllystä: Bandcamp

Levyn huumaavuus
5,8


Sielukkaan laulun ja elektronisen musiikin yhdistäminen on yksi viimevuosien mielenkiintoisimmista musiikkisuuntauksista, ja James Blake on varmasti tästä paras, vaikkakaan ei ainoa esimerkki. Tähän samaan kategoriaan voi miesartisteista laskea Blaken tavoin englantilaisen Will Ozannen alias Gang Coloursin, jolta on nyt ilmestynyt toinen levy, Invisible In Your City. Gang Colours on Blaken tavoin näkemyksellinen tuottaja, mutta laulajana hän ei ole yhtä sielukas ja persoonallinen kuin Blake. Värittömän laulun ja osittain myös liiallisen rauhallisuuden takia IIYC jää valitettavan usein pelkäksi miellyttäväksi taustamusiikiksi. Joitain valonpilkkuja levylle on kuitenkin päätynyt, joten päätin ottaa levyn käsittelyyn vaikka Gang Colours ei mikään iso nimi olekaan.

Levy alkaa hieman hahmottomalla The Rhythm The Rebelillä, mutta jo seuraavalla kappaleella, levyn nimibiisillä, Gang Colours löytää koko levyn kestävän rauhallisen temmon ja fiiliksen. Tuolla biisillä hän siinä onnistuukin vielä erinomaisesti. Myös sitä seuraava kotikaipuusta kertova Home, johon ilmestyy puolivälin jälkeen tunnelmallinen saksofoni, voi laskea onnistumisten joukkoon. Up The Downsissakin on vielä Princen 80-luvun surumieliset balladit mieleen tuova kaunis pianomelodia, mutta samalla siitä alkaa alamäki, jonka pohja nähdään pitkäveteisellä River For Dinnerillä. GC:n väritön laulu ja lempeään fiilistelyyn tyytyvät taustat kyllä kiteyttävät sen urbaanin yksinäisyyden tunteen, mitä GC taitaakin tavoitella, mutta eivät tee levystä kiinnostavaa kuunneltavaa. 

Levy ei ole kuitenkaan aivan toivoton tapaus. Tilannetta auttaa paljon RFD:ä seuraava levyn toiseksi viimeinen kappale Why Didn't You Call, joka on symppis biisi parista, joka kohtaa iltahumussa, ja sisältää mm. tämän hienon tekstinpätkän: "I said I'm on a carousel/I'm about to sick on your purse". Kappaleelle tekee paljon hyvää hieman rytmikkäämpi tausta ja Lulu Jamesin vastausvokaalit. Jos Gang Colours vielä tulevaisuudessakin julkaisee levyjä, niin muiden vokalistien käyttö ainakin osassa lauluja olisi hyvin suositeltavaa, etenkin jos he ovat Lulu Jamesin tasoisia.

Gang Colours tekee sielukasta ja lempeää musiikkia, jolle on tietysti aikansa ja paikkansa, ja levyn nimibiisi ja WDYC osoittavat, että hän on lupaava artisti. GC keskittyy kuitenkin toisella levyllään liikaa tunnelmointiin, ja lopputuloksena on vain kuulijan haukotuksia.
 
Levyn biiseistä ei ole tehty vielä videoita joten videobiisiksi päätyy GC:n ekalta levyltä löytyvä Fancy Restaurant, joka kiteyttää paljon myös GC:n toisesta levystä.


Posted in , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.