#332 Pull My Hair Back

                             Rakkautta ensi kuulemalla


Julkaisuvuosi: 2013
Ensikosketus: 2013
Helmeilevimmät biisit: 5785201, Keep Moving, Strange Emotion
Löytyykö levyhyllystä: Ei

Levyn huumaavuus
9.0

Ysäri-teemaviikko on ohi ja Levy päivässä siirtyy taas nykyisyyteen. Itse asiassa jokainen tämän viikon levy on tältä vuodelta, ja neljä viidestä levystä on julkaistu nyt syyskuussa. Ensimmäisenä käsittelyssä on Kanadan Hamiltonista tulevan Jessy Lanzan debyyttilevy Pull My Hair Back.

Ensin pakollinen maininta: Jessy Lanza on tehnyt levyn yhteistyössä Junior Boysin JB on modernin elektropopin suuria nimiä myös Hamiltonissa asuvan Jeremy Greenspanin kanssa. Eli siis aidosti yhteistyössä, niin että Lanza ja Greenspan ovat 50/50-mentaliteetilla tehneet musiikkia yhdessä, ja Lanza on sitten siihen päälle vielä laulanut. Lisää musiikintekoprosessista voi lukea täältä. Mutta sitten itse asiaan, eli onko musiikki hyvää? On, todella hyvää.

PMHB on sensuellia soulahtavaa elektroa hieman Jessie Waren viimevuotisen Devotionin tapaan. Kaunista, tunnelmallista, melodista ja rytmikästä fiilistelyä, jota kantaa yhtälailla Lanzan pehmeä, jopa välillä huokaileva, mutta silti määrätietoinen ääni kuin hillityt, mutta vahvat taustatkin.

Jessy Lanza ei ole kovinkaan hittihakuinen musiikissaan, eli levyltä ei löydy mitään helposti mieleen jäävää soulpophittiä. Levyn videobiisi Kathy Leekin on hitiksi hieman liian persoonallinen tapaus. PMHB onkin siis enemmänkin levykokonaisuus, joka pysyy vahvana alusta loppuun. Levyn loppupuolella on kyllä pieni vaara, että aistikasta tunnelmointia voisi olla liikaakin, mutta jokainen kappale on tarpeeksi laadukas ja koukukas, että kyllästymistä ei ehdi syntyä. Yksittäisistä kappaleista voisi mainita mielenkiintoisesti alkavan 5785021:n – kyllä, se on puhelinnumero johon voi soittaa –, jossa Lanza leikittelee äänellään, hillityn kiihkeän tanssipala Keep Movingin ja viimeiseksi hitaaksi sopivan 70-luvun lopun hengessä tunnelmoivan Strange Emotionin.

Jessy Lanza on PMHB:llä hyvin tyylitajuinen. Tästä tyylitajusta hyvä osoitus on Kathy Lee:

 

Posted in , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.