#334 Crimes of Passion

Pääsyy mun hymyyn

Julkaisuvuosi: 2013
Ensikosketus: 2013
Helmeilevimmät biisit: I Like It in the Dark, She Splits Me Up, Gimme Some Annihilation
Löytyykö levyhyllystä: Kyllä

Levyn huumaavuus
8,7

Crocodilesin neljäs albumi Crimes of Passion kuulostaa Psychocandyn kevytversiolta ja vesitetyltä Screamadelicalta ilman esikuvilleen ominaista uhkan ja vaaran tuntua, vaikka sanoituksissa ja biisien nimissä viliseekin konekiväreitä, syntiä, tuhoa ja kyyneleitä ja vaikka Crocodiles-poppoo epäilemättä kylpeekin nahkatakeissaan ja aurinkolaseissaan. Crimes of Passion ei myöskään tihku seksiä, vaikka yksi biisi on nimetty markiisi de Saden mukaan ja toisessa julistetaan, että I Like It in the Dark, vaikka valot päällä on paljon kivempaa. Crimes of Passionin tuottaja on The Raveonettesin Sune Rose Wagner ja se kyllä kuuluu - sama levy julkaistiin jo vuosi sitten nimellä Obervator.

Näillä sanoilla Crocodilesin Crimes of Passionia kuvailisi sellainen Jarmo, joka ei ymmärrä muutamaa perusasiaa elämästä ja musiikista. Ensinnäkin popmusiikissa ei lopulta ole kyse omaperäisyydestä ja toisekseen Crocodiles on särönsa alla pohjimmiltaan 60-lukuinen popbändi ja tässäkin lajissa paljon enemmän With the Beatles kuin White Light/White Heat. Tänäkään vuonna ei ole ilmestynyt kovin montaa I Like It in the Darkin, Marquise de Saden tai Gimme Some Annihilationin veroista biisiä. Kokonaan oma lukunsa on She Splits Me Up - virheetön voimapophelmi Just Like Honeyn ja Twisterellan välimaastosta. Siinäpä vasta biisi, jossa jokainen yksityiskohta on täydellisesti paikalllaan.

Hieman huolestunut olen siitä, kuinka kauan Crimes of Passion kestää kuuntelua, kun levy avautui välittömästi ja on kieltämättä on kasattu hyvin tutuista ja usein käytetyistä elementeistä. Tuollainen pohdinta unohtuu kuitenkin nopeasti, kun CD-levyn laittaa soittimeen - 17 sekunnissa kasvoille leviää hymy, joka kestää levyn loppuun saakka. Kymmenen vähintäänkin hyvää biisiä, makeita bassolinjoja, hienoa laulua, muistettavia melodioita, koukkuja oikealta ja vasemmalta, tarttuvia kertosäkeitä ja puupäisiä, miltei lovemetallisia, sanoituksia - viiskauttaviis!

Crocodiles esiintyy Kuudennella linjalla huomenna (26. syyskuuta). Menisin.


Posted in , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.