#315 Feel Easy

                                                      Alakulo on pop


Julkaisuvuosi: 1997
Ensikosketus: 2013
Helmeilevimmät biisit: Labels, Road movie Scene, Oh Dear, Drift Apart
Löytyykö levyhyllystä: Ei

                                   Levyn huumaavuus
                                                8.4             

The Lieblingsin Take Us to Your Leader on varmasti tämän syksyn kitarapoptapauksia ainakin Suomessa, ja ehkäpä jopa maailmalla. Minulle tuo levy on toiminut kuitenkin enemmänkin kimmokkeena etsiä käsiini Sam Shinglerin aiemman bändin The Pansiesin levyt. Ensimmäisenä sain käsiini yhtyeen kolmannen levyn, Feel Easyn, joka ei ole tunnelmiltaan niin kepeä kuin voisi olettaa.

Levyssä minua ilahduttaa ja ensin vähän yllättikin se, että The Pansies, etunenässä lauluvastuun jakavat Mia Keurulainen ja Sam Shingler, ei pelkää myöskään syvempiä vesiä ja kokeiluja tyylistä toiseen niin sanojen kuin soiton suhteen. Vauhdilla ja vimmalla levyn aloittavan Barely Theren poppauksen ja hapokkaan shoegaze-henkisen nimettömän lopetusbiisin väliin mahtuu menevän kitarapopin lisäksi mm. trip-hopilla flirttaileva kyyninen hitailu Naive, The Pansiesin romanttisempaa ja sävykkäämpää puolta edustava Chloe, brittipopista shoegazeen etenevä Drift Apart ja melankolinen Take Me to the Movies. Feel Easyn parhaimmistoa on kuitenkin sen suoraviivaisimmat ja määrätietoisimmat kappaleet, joissa alakulolle ei anneta valtaa: Labels ja Oh, Dear, joissa ihmissuhteiden aiheuttamat turhaumat puretaan energiseen poppaukseen, ja Road Movie Scene, jossa suunnataan ylväästi elämän alhoista kohti tulevaa. Kaiken kaikkiaan levyn kuuntelu oli hieno paluu 1990-luvun kitarapopin pariin ja osoitus siitä, että The Pansies oli vaikuitteistaan huolimatta omaääninen yhtye.

Levyn kappaleista puolet – Barely There, Labels, Preoccupied, Road Movie Scene, Naive ja Oh Dear – löytyy The Pansiesin mainiolta kokoelmalevyltä Barely There (löytyy Spotifysta ja Deezeristä), mutta myös loput kuusi on ehdottomasti kuuntelun arvoisia. Tässä lopuksi niistä Moods, jossa alakulo ja menevä pop yhdistyvät hienosti"I'm on a great mood, but it'll pass soon"

 

 


Posted in , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

7 Responses to #315 Feel Easy

 1. The Pansiesia en ole juuri kuunnellut (Solace tosin on hyllyssä), mutta The Lieblingsin ystäville pitää suositella The Sugarrushia, josta kakskolmasosaa soittaa myös The Lieblingsissä.

  VastaaPoista
 2. Suggarrush on hyvä myös, molemmat levyt tuli aikanaan kuunneltua ja EP on hyllyssä.

  VastaaPoista
 3. Hei Pekka, nyt olet asian ytimessä. Pitäisi kuunnella tämä levy pitkästä pitkästä aikaa, ja ne muutkin. Pansies ei ikinä noussut ihan ykkössuosikikseni, mutta oli se silti tärkeä bändi aikanaan. Sugarrush jäi etäisemmäksi.

  VastaaPoista
 4. Hei ja kiitos. En nähnyt Pansiesia koskaan keikoilla, mutta levyt ovat aina kiinnostaneet. Pian otan kuunteluun myös loput, vaikka en niistä varmaan täällä kirjoittelekaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pansies ei ollut hassumpi livenäkään, tuli nähtyä varmaan neljästi vuosina 1994–96. Mieleen on jäänyt Tampereen Tulliklubin keikka, jonka bändi (tai muistaakseni ainakin puolet siitä) soitti jostain syystä mäkihyppyhaalareissa... Oletko muuten kuullut Shinglerin Montevideo-yhtyettä? Se oli ihan hyvä myös, ainoa albumi löytyy Spotifysta.

   Perhana kun löytäisi vielä jostain sen Rumba-lehden (kesä 2001?), jossa Shingler esitteli levyhyllyään...

   Poista
 5. Kuuntelin nyt Montevideota viikonloppuna ekaa kertaa. Hyvää jatkumoa Pansiesin levyille. Nyt kun Mia Keurulainen tekisi uuden Mia Darling levyn tai muuta uutta levytystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitsi, enpäs oikeastaan muistanut koko Mia Darlingia. Lainasin levyn aikanaan kirjastosta ja kuuntelin vain hätäisesti (muistikuvia ei jäänyt), mutta nythän tämä kuulostaa aika hyvältä. Harmi että pariskunnalle tuli ero, vaikka siitäkin taitaa olla jo vuosia.

   Onpas muuten kummallista, ettei Wikipedia tunne Pansiesia ollenkaan (ainakaan suomeksi tai englanniksi)! Karu osoitus siitä, kuinka bändi on päässyt unohtumaan.

   Poista

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.