#301 (I Can't Get No) Stevie Jackson

Esimerkillistä sooloilua

Julkaisuvuosi: 2011
Ensikosketus: 2013
Helmeilevimmät biisit: Pure of Heart; Just, Just, So the Point; Try Me; Man of God
Löytyykö levyhyllystä: Juu

Levyn huumaavuus
7,7Belle & Sebastian ei ole viime vuosina ollut parhaimmillaan, eikä Stuart Murdochin God Help the Girl -projekti innostanut juuri ollenkaan. Näiden syiden vuoksi Stevie Jacksonin, Belle & Sebastianin kenties sympaattisimman jäsenen, soololevy tuli aikoinaan ohitettua olankohauksella. Onneksi on alekorit!

(I Can’t Get No) Stevie Jackson on juuri sellainen, kuin kaikkien soololevyjen soisi olevan: vapautunut, vilpitön ja sanoituksiltaan henkilökohtainen. Lisäksi vain yksi levyn biiseistä, energinen soulpop Man of God, olisi kotonaan Belle & Sebastian -levyllä. Sanoitusten osalta tekisi mieli väittää Man of Godin olevan piruilua Stuart Murdochin jumalsanoituksille, sillä Stevie Jacksonille korkeampaa voimaa edustavat soulklassikot ja saavuttamattomissa oleva naisihminen, mikä on ainakin minulle helpommin sulateltava näkemys.  ”Ah honey I feel like a Man of God, I got no dog collar. Can you hear me holler?!”

(I Can’t Get No) Stevie Jacksonin musiikkillinen perusta on The Kinks -henkisessä 60-lukupopissa, mutta levyn aikana kuullaan myös folk-vaikutteita (Kurosawa), valkoisen miehen funkia (Just, Just, So the Point), säröpoppia (Try Me) ja pianopopkaunokki Pure of Heart, joka tuo mieleen Elton Johnin. Man of Godin lisäksi levyn vahvimmat kappaleet (ja suurimmat yllätykset) kuullaan heti alkuun, mikä saa keskittymiskyvyn hetkittäin herpaantumaan ja vajaan 40 minuutin levyn tuntumaan pitemmältä kuin se onkaan. 

Stevie Jacksonin soololevy ei valitettavasti sisällä yhtään Winter Wooskien tasoista täydellisyyttä, eikä albumin perinnetietoinen popilmaisu mullista maailmaani, mutta hyvän fiiliksen se tuottaa takuuvarmasti. Littipeukun ansaitsevat myös levyn hupaisa nimi sekä kansilehdykkä, jossa sanoitusten lisäksi on pieni tarina jokaisen biisin taustoista.

Posted in , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.