#299 Sports

Poikien kanssa sporttibaarissa bissellä 
Julkaisuvuosi: 1983
Ensikosketus: 2011
Helmeilevimmät biisit: Heart and Soul, Stuck with You, The Heart of Rock and Roll, I Want a New Drug
Löytyykö levyhyllystä: Kyllä

Levyn huumaavuus
9.0


Kasarilla tehtiin paljon huonoa musiikkia. Mutta paljon tehtiin hyvääkin! Siitä loistava esimerkki on sporttirockia vimmalla soittava Huey Lewis and The News, jonka Sports-levy saa aina hyvälle tuulelle.
Olen suuri Huey Lewis -fani. American Psykokin saa leffana aivan uuden merkityksensä, kun Patrick Bateman kirvestää Paul Allenin Hip to Be Squaren tahdissa.

Huey viihtyi orkestereineen 80-luvulla paljon radiossa. Sportsinkin yhdeksästä kappaleesta valehtelematta varmasti kaikki soivat radiossa 30 vuotta sitten. Ei siinä mitään. Sports on täynnä koukuttavia radiohittejä, joiden tahdissa on kiva jammailla. Kuin tehty radiosoittoon.

Kuunnelkaapa vaikkapa levyn kakkosraita Heart and Soul - onko täydellisempää pop-biisiä enää olemassa? Charmimaista latausta on täynnä myös muutkin Sports-levyn kappaleet, kuten Heart of Rock and Roll ja I Want a New Drug, jotka pyyhkivät nykyajan pop-biiseillä sporttibaarin lattioita jenkeissä.

LA, Hollywood, and the Sunset Strip 
Is something everyone should see 
Neon signs and the pretty pretty girls 
All dressed so SCANTILY

Levy on sanalla sanoen hauska. Kertosäkeissä on voimaa, junttimeininkiä ja huumoria ja osaahan Hueykin tosissaan laulaa! Costellomaiset sovitukset ja pirteät kasarisynasoundit on myös meikäläisen mieleen.

Onko levyllinen Huey & The Newsiä kuitenkin ehkä hivenen liikaa? Vastaus on: ehkä. Parin viimeisen kappaleen kohdalla alkaa menojalka jo vähän puutumaan. No mitäs tuosta! Tässä on kuitenkin kyseessä loppupeleissä sellainen energiapaketti, ettei syksyn tuleminenkaan masenna Sportsin soidessa oikeastaa enää yhtään.

Näin kerran unta, että olin Hueyn kanssa kaljalla. Se oli hieno uni se.Posted in , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.