#269 Follow The Leader

Örr örr friikki remmin päässä.


Julkaisuvuosi: 1998
Ensikosketus: 1999
Helmeilevimmät biisit: Freak On A Leash, Dead Bodies Everywhere, Pretty
Löytyykö levyhyllystä: Kyllä

Levyn huumaavuus
6.8


Aika on rajallista. Kaikki on rajallista - myös mielenkiinto mättömetallia kohtaan. Onhan se tietysti ihan kiva, että kaikella on se oma aikakautensa, fifteen minutes in fame, enkä väitä, etteikö KoRn-faneja löytyisi ympäri maailmaa varmasti vieläkin. Angstimusiikkia se ainakin on parhaimmillaan. Se on örinää ja mörinää, mutta ei varsinaisesti death metaliin viittaavaa tai liian itsemurha-altista. Sopii jännästi myös naispuolisille, herkemmän musiikin ystäville.

Mietin, mikä olisi reaktio, jos Follow The Leaderin laittaisi pyörimään lasten mehukesteillä. Alkaisivatko lapsoset itkeä? Ja kävisikö lopulta samoin aikuistenkin keskuudessa? Kappaleiden luomaa pelottavaa ilmapiiriä ei nimittäin voi väheksyä. Monesta biisistä löytyy kyllä jujua, ja sävellykset sekä murisevat bassot edelleen jossain määrin kutkuttavat sielua, vuosien jälkeenkin. Raidat eivät levyä tuntemattomalle erotu toisistaan, mutta jokaisella on oma sävynsä, joka palaa helposti mieleen silloin, kun lättyä on luukuttanut lukemattomia kertoja. Huonoimpien joukkoon kuuluu tylsä Children Of The Korn (feat. Ice Cube), kun taas aikoinaan lempparini oli ehdottomasti All In The Family (feat. Fred Durst). Tänä päivänä mielipide-ero näiden biisien välillä ei ole ihan niin radikaali.

Sen sijaan se, mitä en voi enää sietää, on Jonathanin laulu. Tai "laulu". Kappaleet iskisivät edelleen, jos rääkättävän eläimen tilalla kuultaisiin kuulaita vokaaleja ja soundeja olisi muutenkin puhdistettu hieman. Vastaavia yrityksiä on kyllä kuultu KoRnin uudemmassa tuotannossa, ja onnistuttukin siinä ajoittain. Tämän levyn vasrin subjektiiviset pisteet kuitenkin tulevat tällä(kin) kertaa puhtaasti nostalgiasta. Ja Freak On A Leashin hienosta videosta.


Posted in , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.