#263 Medium

Maailma ja ihmisyys 50 minuutin paketissa

 
Julkaisuvuosi: 2011
Ensikosketus: 2011
Helmeilevimmät biisit: 0, WTF?, Odotellessammekin
Löytyykö levyhyllystä: Jeppisjepajeejee

Levyn huumaavuus
10

Pyhimyksen Medium on mestariteos. No niin, nyt se on sanottu.

Montaa rautaa jo pari vuotta sitten tulessa pitänyt Pyhimys kypsytteli Mediumia kiusallisen kauan, mikä levyä kuunnellessa ei tule yllätyksenä. Livebändin kanssa levytetty albumi kun käsittelee vaatimattomasti maailmaa ja ihmisyyttä. Aiheet käsittelevät niin ihmisen vieraantumista luonnosta (Ei mennä enää koskaan landelle), ihmissuhteita (Kaunotar ja Sirviö, Odotellessammekin), kuluttajuutta (Vatos Logos) kuin politiikkaakin (WTF?). Ja toki vielä paljoa, paljoa muutakin.

Ensikuunteluilla Mediumin massiivisuus voikin olla luotaantyöntävää. Pyhimyksen riimeistä ei löydy tarttuvia one-linereita, eikä Medium-yhtyekään mene sieltä, mistä aita on matalin. Bändin soitto leikittelee eri genreillä, mikä alkuun tuntuu silppumaiselta. Mitä enemmän levyä kuuntelee, niin sitä enemmän Pyhimyksen riimit uppoavat ihon alle ja soitosta löytää vastustamatonta groovea.

Levyä onkin ihan hemmetin vaikea purkaa osiin. Jokainen kappale on toki oma osansa, mutta kun kokonaisuus on näin hemmetin laaja aiheiltaan, niin yksittäisten esimerkkien kaivaminen tuntuu turhalta. Levyn kappaleista kun liki jokainen on täydellisesti soitettu ja räpeissä on joka biisillä sanomaa enemmän kuin keskivertoräppärien uralla yhteensä.

Ja näiden seikkojen vuoksi Mediumista on vaikea kirjoittaa ilman ylisanoja. Se on vain niin lähellä täydellistä, kuin annan teidän uskoa. Räpit ja taustat sointuvat yhteen täydellisesti, Pyhimyksen riimit osuvat maaliin kerta toisensa jälkeen ja yhtyeen soitosta tuntuu saavan joka kuuntelukerralla jotain uutta irti. Vastaavia ylistyssanoja voi harvalle levylle sanoa. Siksi Pyhimyksen Medium on mestariteos ja kaikkien aikojen paras Suomirap-albumi.


Posted in , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to #263 Medium

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.