#260 Only Revolutions


Skottitrio tietää yksinkertaiset rokin salatJulkaisuvuosi: 2009
Ensikosketus: 2009
Helmeilevimmät biisit: That Golden Rule, Bubbles
Löytyykö levyhyllystä: Ei

Levyn huumaavuus
8.1
Biffy Clyro, tämä rokkitrio Skotlannista julkaisee uuden Opposites nimeään kantavan tuplalevynsä 28 päivä tätä kuuta ja keikkaileepa kyseinen yhtye myös suomessa kevät-talvella. Palataanpa kumminkin ajassa vuoteen 2009 ja bändin edellisen Only Revolutions levyn pariin, joka onkin oikein pätevää vaihtoehtoista rokkia.

Itselleni ensikosketus Biffy Clyroon oli kesällä 2009 kun That Golden Rule soi ahkerasti YLEX:ssä. Itselleni biisistä iski heti todella tarttuvat riffi ja etenkin biisin kliimaksina oleva jousilla sopivasti maustettu revittely. Mikä bändi tämä on, tahdon kuulla tätä lisää - totesin itselleni. 

Kuitenkin piti odottaa peräti marraskuuhun asti ennenkuin Only Revolutions virallisesti julkaisee, mutta odottaminen kannatti ja levy täytti sille annetut henkilökohtaisesti antamani odotukset. Levy alkaa väkevällä biisikolmikolla. The Captain, jo mainittu That Golden Rule ja erinomaisesti kliimaksiinsa kasvava Bubbles ovat erinomaista vaihtoehtoista rokkia. Vaikka levy todella vahvan alkunsa jälkeen alkaakin tasoltaan heittelehtimään hieman ei suoranaisia huteja mahdu mukaan - pari mitäänsanomatonta biisiä kylläkin.

Biffy Clyro ei ole oikeastaan mitenkään poikkeavan erilainen yhtye. He vaan yksinkertaisesti tekevät erittäin hyviä rokkibiisejä. Ne ovat potkivia ja nerokkaita riffejä sekä pieniä nyansseja löytyy sieltä täältä. Bändi ei myöskään kärsi vielä pöhöttymisestä. Biiseihin ei ole tungettu liikaa ideoita vaan ne pienetkin lisät esim. jouset on sovitettu biiseihin erittäin hyvällä maulla.

Mielenkiinnolla odotan mihin bändi kehittyy seuraavalla tuplalevyllään, jo pelkkä tuplalevy on ajatuksena jotenkin pelottava - onko joukossa täytebiisejä vai onko ideat lähteneet soittajien käsistä, niinkuin Muselle on käynyt. Toivottavasti ei! Sikäli on mielenkiintoista, et vaikka Biffy Clyro on julkaissut jo viisi levyä ainoastaan Only Revolutions on soinut minulla säännöllisesti. Se kertokoot tämän levyn pitkäikäisyydestä jotain.

Ps. Bändi on todella erinomainen livenä, joten suosittelenkin keikalle menoa, mikäli Biffyt kiinnostavat edes jonkun verran.


Posted in , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.