#258 Justified

 Seksikkyys palasi vasta vähän myöhemmin


Julkaisuvuosi: 2002
Ensikosketus: 2005ish?
Helmeilevimmät biisit: Senorita, Cry Me A River, Rock Your Body
Löytyykö levyhyllystä: Ei

Levyn huumaavuus
7.2

Justin Timberlake - nykypopin kuningas - on taas täällä! Ei siis pelkästään blogissamme, vaan myös musiikin parissa, pitkästä aikaa. Uusi single julkaistiin tänään ja siksi onkin sopivaa suunnata katse 11 vuoden taakse. Aikaan, jolloin Justinkin oli kuolevainen teinipoppari, joka yritti karistaa poikabänditaustansa kauas taakse. Aika hyvin onnistuikin.

Justifiedin taika on suurimmaksi osaksi tiimityötä. Toki Justin Timberlake on poikkeuksellisen karismaattinen myös levyllä, mutta ilman aikansa supertuottajia - Pharrell Williamsia ja Timbalandia - ei Justified olisi pop-levyksi poikkeuksellinen. Kolmikko on löytänyt toistensa parhaat puolet ja tuloksena on sulava ja aikaa kestänyt albumi.

Toki Justifiedia pitää arvioida sinä minä se on: pop-albumina. Timberlake ei kappaleillaan kerro taitavasti ja älyllisesti ihmissuhdekoukeroista, vaan halu ja kaipuu on levyllä varsin pinnallista. Lyyristä briljeeraamista kukaan tuskin tällaiselta levyltä odottaisikaan, vaan bangereita, joiden tahtiin voi heilua holtittomasti klubien tanssilattioilla. Ja siihen on tämä levy tehtykin. Ainakin osittain.

Nykypopille ominaisesti Justifiedkin on epätasainen kokoelma laadultaan horjuvia biisejä, mutta parhaimpina hetkinään Timberlaken debyytti on timantin tiheysluokkaa. Harmi, että näiden juttujen tajuamiseen tarvitsee muutaman vuoden ja massojen kiinnostuksen hiipumisen. Vai kuka teistä olisi ollut vuonna 2002 valmis liputtamaan Timberlaken nerouden puolesta? Sitähän minäkin.

Posted in , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

2 Responses to #258 Justified

  1. Mainitsemiesi lisäksi Let's Take a Ride sekä erityisesti Take It From Here ovat kolahtaneet niin, että niitä kehtaa kehua avoimesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyl! Itselleni nuo sinkut ovat vain tärkeimmät, kun ne aikoinaan kolahtivat todella kovaa.

      Poista

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.